Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Възрастни хора от Бургас помагат на техен връстник в борбата с тежко заболяване

10 февруари 2020, 17:07 часа •
Реклама

Обитателите на дома за стари хора "Цвета и Анка Върбанови" в Бургас показаха, че са истинско семейство.

Един от обитателите на дома Найден Кръстев преди дни е диагностициран с рак на ларинкса и с лечението му трябва да се проведе веднага. Това кара единствените му близки хора - обитателите да дома да предприемат спешни мерки, за да помогнат.

Actualno.com разговаря с Живка Турлакова, директор на дома, за да научи повече за благородната инициатива.

“Инициативата е подета, защото искаме да помогнем на този наш домуващ в лечение на заболяването. Той съвсем наскоро е диагностициран, на 70 години е, няма доходи и тепърва му предстои да получи пенсия. Затова ние сме решили да му помогнем. Всички предмети, които са изработили хората от дома, са тематично свързани с предстоящите празници. За Баба Марта, св. Валентин, за осми март. Има мартеници, ключодържатели, сърчица, най-различни предмети“.

Найден Кръстев е в дома за стари хора от две години. Консумативите за операцията, която му предстои, са скъпи и това е една от причините, която налага събирането на средства. “Поканили сме всички организации с които работим, които са ни помагали, да се включат в инициативата. Ние не само сме социална услуга, но искаме да покажем, че сме социални хора“, добавя Живка Турлакова.

Всички обитатели на дома, работещите там и доброволци от БЧК, са взели участие в изработването на сувенирите. От днес до 21 февруари те се продават в Галерия "Ателие R", която се намира на улица "Възраждане" 25 в Бургас.

Всеки може да помогне, като закупи ръчно изработен сувенир и зарадва с него свой близък за някой от предстоящите празници.

Гергана Цонева
Гергана Цонева Отговорен редактор
Новините днес