Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Танцьори от 25 държави идват в Бургас

26 август 2024, 16:38 часа • 705 прочитания

Последната седмица на август в Бургас ще бъде запазена за събитие от най-високо ниво. Морският град ще бъде домакин на Световно първенство по спортни танци, което ще започне на 31 август (събота) в зала „Арена“. Доверието на Международната федерация по танци дава правото на Община Бургас и клуб по спортни танци “Бургас” да проведат събитие от подобен ранг за първи път на територията на града.

Двойки от цял свят ще се впуснат в надпреварата за златните отличия при латиноамериканските танци в шоу програмите. Интересни костюми, грим, прически, сценични атрибути и мултимедия ще покорят всички присъстващи. Над 25 държави ще вземат участие в огромния танцов форум – Грузия, Америка, Молдова, Украйна, Румъния, Чехия, Италия, Франция, Словакия, Узбекистан, Казахстан, Германия и България са част от федерациите, които ще танцуват в Бургас. Вратите на залата ще започнат да посрещат публика от 10:00 ч. в съботния ден, чак до 21:00 ч. в неделния. Официалното откриване на надпреварата и финалните кръгове са на 31-ви август, събота, от 19:00 ч.

Не пропускайте и последната тематична вечер на остров Света Анастасия за сезона. На 30 август (петък) ви очаква Гръцка вечер с Dari Galini, Asteri Band и Начко Богданов. Те ще ни отведат на музикално пътешествие до южната съседка, а страхотното настроение е гарантирано. От 21.00 ч. на откритата сцена на острова ще се забавляваме с най-обичаните гръцки хитове! Отплаването ще се извършва от Магазия 1. Всички закупили билети е необходимо да са там в 19.30 ч.

Билети можете да откриете в Туристически информационен център до Часовника, Магазия 1, EventsGotoBurgas и Grabo.bg.

Още: Заповядайте на концерта "Фолклорен форум" с много народна музика на 27 август в Бургас

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес