Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Състезателка по художествена гимнастика стана бургаският спортист на годината

20 декември 2019, 17:58 часа • 3092 прочитания

Националната състезателката по художествена гимнастика Стефани Кирякова е спортист на годината на Бургас за 2019 година. Тя е възпитаничка на клуб "Черноморец". Високото отличие получи нейният баща. Заради ангажименти свързани с подготовката и за участие в национални състезания, тя не можа да присъства на церемонията по награждаването.

Наградата в категорията "Спортист с увреждания" беше присъден на състезателя по канадска борба Димитър Щерев.

"Отбор на годината" стана съставът на волейболния "Нефтохимик 2010", определен за победител в категорията от анкетата на спортните журналисти.

Победител в категорията "Млад талант" е Десислава Белова, чийто изяви Actualno.com проследи в поредица публикации. Тя е от плувен клуб "Черноморец" - Бургас. На втора позиция е Ванеса Стоянова от полицейския клуб по карате и джу джицу, а на трета Костадин Иванов от клуб по борба "Черноморец".

Втори в анкетата "Спортист на годината в Бургас" е кикбоксьорът Атанас Божилов, на трета позиция се нарежда състезателят по класическа борба Едмонд Назарян. Четвърти в подреждането е шахматистката Нургюл Салимова.

Състезателят по джу джицу Радостин Константинов зае пета позиция, а на шесто и седмо място са плувкинята Жанет Ангелова и двойката акробати Мариела Костадинова и Теодор Великов. Автомобилният състезател Пламен Камбуров е осми, а на девета позиция е състезателят по свободна борба Цветан Мустафов. На десето място е кикбоксьорът Живко Гюров.

"През тази година бургаските спортисти извоюваха високи постижения. Благодаря на всички треньори и родители, които помагаха на спортистите да постигнат големите успехи. И през следващата година, въпреки трудностите, Община Бургас залага достатъчно много средства за изграждане на нови спортни бази и за поддръжката на съществуващите и се надявам, че през 2020 година ще имаме повече възможност за домакинство на престижни международни състезания", каза на церемонията кметът Димитър Николов, който връчи наградите на отличените състезатели.

Гергана Цонева
Гергана Цонева Отговорен редактор
Новините днес