Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

С Фестивал на рибата и виното продължават тематичните уикенди в Бургас през септември

02 септември 2024, 16:59 часа • 581 прочитания

Септември е страхотен месец, за да посетите Бургас. Доказателство за това са продължаващите тематични уикенди. Събитията от културния календар на града нямат край, а следващото е изкушение за всички кулинарни ценители.

От 5 до 8 септември в Морската градина, до Експозиционен център „Флора“, ще се проведе традиционният вече Фестивал на рибата и виното. Жители и гости на морския град ще открият вкусна морска храна, приготвена на място във фестивалната зона, отлична селекция на вино и разнообразна съпътстваща програма във всичките дни.

Повече информация за събитието можете да откриете тук: https://www.facebook.com/festivalnaribata

Oще едно вълнуващо събитие ще акостира край морския бряг. Цяла плеяда любими актьори и музиканти обединяват творческия си талант за едно различно и много бургаско събитие. На 5 септември (четвъртък), от 20.30 ч., откритата сцена на Културно-туристически комплекс „Ченгене скеле“ ще бъде вселена на музика и поезия. На най-романтичната сцена в Бургас – Ченгене скеле, заедно с актьорите Пепа Николова, Тони Минасян и Никола Парашкевов ще преживеем думите на Ваньо Вълчев, Динко Динков, Яна Вълчева, Иван Гогов, Самуел Мануелян. За красивата бургаска атмосфера ще допринесе музиката на талантливите Иван Гогов, Деан Вълев-Дишо, Самуел Мануелян и Неви Мирков. Със специалното участие на д-р Лорис Мануелян!

Събитието е с вход свободен. Специално за него можете да се насладите на разходка с кораб до КТК „Ченгене скеле“. Отплаването ще бъде в 19.00 ч. от Магазия 1, като е необходимо да направите резервация на телефон 0882 004 124. Билетите за морската разходка са със стандартна цена за пътуване от 18 лв. Отплаването обратно ще бъде след финала на спектакъла около 22.30 ч. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Община Бургас.

Бургас отново е център на спортните емоции – градът е домакин на Европейското първенство по водна топка за мъже. Събитието ще се провежда в дните от 1 до 7 септември в ОЗК „Арена Бургас“.

Още: Фестивал на рибата и виното ще се проведе в Бургас

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес