Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Плажът "Корал" отново се опасва с ограда

21 април 2018, 18:30 часа

Достъпът на автомобили до плажната ивица на Корал е вече невъзможен. Това е така, тъй като фирмата собственик на прилежащите терени е започнала от дни да огражда имота си, предаде БГНЕС.

Реклама

„Ибердрола Инмобилиария” е два пъти глобявана от общинската администрация на Царево, за това, че не стопанисва правилно терените и допуска върху тях каравани и палатки. Това е и причина от Испания да наложат огражденията, като ще оставят път за пешеходци до плажната ивица. Преди време с решение на Екоминистерството плаж "Корал" е обявен за природосъобразен, където къмпингуването е забранено. Това в последните години представлява всяко лято проблем с къмпингуващи и проверяващи, стига се и до словесни атаки и протести.

„Последният акт беше написан преди месец може би и изпратихме директно в Испания. Факт, че най-вероятно той е въздействал върху собственика и той е решил да загради своя имот”, каза инж. Георги Лапчев, кмет на община Царево. Той потвърди, че общинският път до Корал е свободен, и отрече твърденията, че испанската фирма ще строи по родното Черноморие.

Припомняме, че още през 2014 г. стана ясно, че на „Корал” ще се строи, а разрешителните са няколко, издадени от местната община на испанската фирма „Ибердрола Инмобилиария“. Фирмата е последният собственик на 120 дка земя на първа линия северно от Лозенец.

Ограждането на частния имот обаче и това лято се очаква да предизвика скандали сред любителите на къмпингуването, някои от които всяко лято с месеци живеят край морския бряг.

Снимка: Архив

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес