Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лятото в Бургас: Богата културна и спортна програма

05 август 2024, 15:50 часа • 577 прочитания

Лятото е време и за забавления за цялото семейство. Бургас и тази седмица ще предложи безброй възможности за активна почивка, културни събития и спортни емоции. Вече започна най-вълнуващото събитие за всички деца - Международният куклен фестивал „Дни на куклите“. Той ще продължи до 10 август (събота) включително, когато е и официалното закриване.

Ако сте в морския град, не пропускайте изложбата „Модернистите на XX век“ в Културен център „Морско казино“. Тя е изложена в две зали и представя творби от частната сбирка на галерията и включва общо 70 произведения на прочутите художници Пабло Пикасо, Салвадор Дали, Марк Шагал и Хуан Миро. Сред показаните картини са наредени и графични работи на Фернан Леже и Анри Матис.

Търсите уникално музикално събитие на различно място – следващият уикенд ще ви предложи и това. Папи Ханс ще пее на открита сцена под звездите на остров Света Анастасия. Концертът е на 10 август и започва в 21.00 ч. Отплаването ще бъде от Магазия 1, Пристанище Бургас в 20:00 часа. Билети може да откриете : bit.ly/3yb2XYz, Grabo.bg, в Туристическите информационни центрове „Часовника“ и „Магазия 1“. За резервации: тел. 0882 004 124.

Още един страхотен концерт – този път в Летен театър – Бургас, отново в събота. Обичаният бургаски изпълнител Стефан Илчев е подготвил незабравимо музикално шоу от 20.00 ч. Все още може да се сдобиете с билет от Еventim, Grabo.bg, както и от касите на Опера, Часовника, Летен театър (след 18:30 часа).

Спортът е двигателят на живота в Бургас, ето защо и този уикенд няма да липсва адреналин. Градът ще бъде домакин на Международна ветроходна регата „Сарафово Къп 2024“, Международен турнир по водна топка „Шуната", Международен турнир по тенис на маса за хора с увреждания – ветерани. Както и Финален турнир от националната верига по плажен волейбол за мъже и жени, който ще се проведе на терените на новата зона за плажни спортове – Beach Arena Burgas.

В Бургас ще отбележим на 10 август и Международния ден на младежта. Инициативата е организирана от Министерството на младежта и спорта, в партньорство с Община Бургас и Младежки международен център Бургас.

Събитията ще се проведат в Морската градина (в района на бар "Кариби)" от 17:00 до 22:00 часа. Входът е свободен. Честването ще стартира с изложение на младежки организации, които ще имат възможност да представят дейността си.

За любителите на спорта е организиран турнир по плажен волейбол. Посетителите ще имат възможността да се вкючат в интерактивни предизвикателства, уъркшопове, както и да се забавляват с настолни игри. Празникът ще завърши с DJ парти с участието на Deep zone project.

Няма да липсва и фолклор – в неделя, 11 август, заповядайте на „Неделно хорище“ на Балюстрадата в морската градина. Откритите уроци и надигравания започват от 19.00 ч.

Още: Иновативна преброителна система за първи път в Европа на TEEN BOOM FEST ’24 в Бургас

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес