Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Информация за готвено отмъщение срещу ромите в Дебелт разбуни духовете

09 декември 2014, 10:39 часа • 46792 прочитания

Бургаски тийнейджъри, футболни фенове и жители на съседни села се организираха "да подпалят ромската махала" на селото, където живеят насилникът и другият ром - свидетел на бруталния акт в училищната тоалетна.

Случаят с изнасиления 11-годишен Гошко от бургаското село Дебелт вдигна градуса на напрежението, след като в социалните мрежи тръгна призвив за отмъщение. Футболни фенове, младежи от Бургас и жители на съседните села започнали да правят организация - да отмъстят, като подпалят ромската махала в Дебелт.

Заради напрежението от снощи в бургаското село има жандармерия. За щастие инциденти не е имало, но тепърва предстои протест заради насилието.

Както стана ясно още вчера, Гошко е бил насилен от 14-годишния Брайко К., но е имало и още един свидетел на деянието. Според информация в медиите той също е бил ром. Свидетелят на бруталното деяние е дал показания и е посочил виновника, съобщава TV7. Насилникът също е оказал съдействие на органите на реда и в момента е в дом за временно настаняване. Брайко вече е изключен от училището в Дебелт.

Насиленото дете се възстановява физически, но психическата травма остава, каза майка му Донка. С момчето работи психолог.

Инцидентът в ОУ "Антон Страшимиров" стана в петък, 5 декември. Тогава 11-годишното момче със специални нужди казало на учителя си Станимир Желев, че ще отиде до тоалетна. Там обаче се натъкнало на Брайко К. Осмокласникът, който е от голям ромски род в Дебелт, заключил малчугана в тоалетната и го изнасилил.

Момченцето се прибрало вечерта в дома си и не искало да каже нито дума на майка си, докато не станало ясно, че кърви. Детето бе прието в МБАЛ-Бургас със сериозни разкъсвания и ще остане там още няколко дни.

Снимка: Архив

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес