Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Британски таблоид похвали Созопол

15 октомври 2017, 19:44 часа • 3049 прочитания

Черноморското крайбрежие на България е дългогодишен фаворит на почиващите заради благоприятния климат, пясъчните плажове и местната култура. Въпреки това онези, които търсят почивка, която предлага нещо повече от излежаване под слънцето, трябва да имат предвид древния морски град Созопол, пише британският вестник The Miror, цитиран от "Фокус".

Разположен на 35 км южно от Бургас, курортът разполага с всичко необходимо на туристите за една пълноценна почивка, дори и тя да се свързва само с отпускане на плажа. Известен с древната си история и очарование, Созопол продължава да бъде хит сред пътешествениците, привлечени от живописната стара част на града и красивата природа в околностите му.

Авторът Шон Гарнът обръща специално внимание на старинните къщи, сенчестите тесни улички и специалната атмосфера в града, за която допринасят традиционните музикални и танцови вечери, организирани в ресторантите. За запознаване с древната история на града авторът препоръчва посещение в археологическия музей, предава Радио „Фокус“ в рубриката „Балкански туристически часовник“.

Гарнът не пропуска да спомене и за забележителностите в района на Созопол, както и за възможностите за посещение на други близко разположени градове като Бургас и Несебър без пътуване с организирана група.

Гарнът препоръчва посещение в Созопол през септември, когато се провежда фестивалът "Аполония", привлякъл вниманието на световни звезди като Ралф Файнс, Анджелина Джоли и Брад Пит.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес