Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Състоянието на Цвети Стоянова остава много тежко след операцията

14 юни 2016, 20:26 часа • 4564 прочитания

Световната шампионка с ансамбъла по художествена гимнастика Цветелина Стоянова се намира в Централна реанимация на „Пирогов” в момента. Тя е претърпяла операция и състоянието й е много тежко.

"21-годишното момиче беше докарано този следобед от екип на Спешна помощ. В противошокова зала на „Пирогов” дежурният екип констатира, че пациентката е с т.нар. „политравма”, т.е. засегната е повече от една анатомична област. В нейния случай се касае за гръдния кош, корема и прешлените. Един от най-добрите екипи я оперира по спешност заради роптура на далака (разкъсване), която причинява голям кръвоизлив. Състоянието му е много тежко”, съобщи Мария Пойразова от „Пирогов”, цитирана от БГНЕС.

Световната шампионка пострада тежко след падане от 6-тия етаж на жилищна сграда в кв. "Надежда". В момента Цветелина е в реанимация, след като няколко часа лекарите се бориха за живота й.

Сутринта, преди инцидента, отборът ни по художествена гимнастика замина за европейското първенство в Израел.

21-годишната красавица и любимка на феновете, е приета в шокова зала в Пирогов днес около 14.00 ч. на обяд в изключително тежко състояние с политравма. 

Неофициалната информация е, че при Стоянова се е отключила "страхова невроза". В блок 319 в кв. Надежда, съседите на Цвети са шокирани, предаде БНТ. 

От години с ансамбъла работи спортния психолог Татяна Янчева. Сутринта отборът замина за европейското първенство в Израел, а на мястото на Стоянова ще играе резервата Любомира Казанова. На летището старши-треньорът Ина Ананиева беше лаконична. "Цветелина Стоянова има здравословен проблем, който се задълбочи след Световната купа в Испания и затова няма да може да вземе участие на това европейско първенство", каза Казанова. 

Цветелина Стоянова е гимнастичка на Клуб "Илиана". Влезе в националния ансамбъл след олимпийските игри в Лондон през 2012 година, има световна и европейска титла с този състав от 2014-та. Преди дни участва на Световната Купа в Испания, където отборът спечели два сребърни медала от финалите на уредите, но допуснаха грешка в квалификациите и останаха четвърти в многобоя. Състоянието на гимнастичката се е отключило именно след това състезание. В интервю за БНТ преди два месеца момичетата бяха категорични, че след олимпийските игри в Рио ще се оттеглят. Всички заедно.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес