Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пожарните в Боровец и Пампорово няма да бъдат закрити до края на зимата

13 ноември 2017, 16:15 часа • 1236 прочитания

В следващите няколко месеца всички необходими ресурси за осигуряване на пожарната безопасност на територията на зимните курорти Боровец и Пампорово ще бъдат осигурени за нормално провеждане на зимния сезон.

Това заяви финансовият министър Владислав Горанов пред медиите след среща с кметовете на Чепеларе – Славка Чакърова и на Самоков - Владимир Георгиев във връзка с въпросите на пожарната безопасност на курортите Пампорово и Боровец.

Участие в разговорите взеха зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов и главен комисар Николай Николов, директор на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението".

Стигнахме до заключението, че оптимизационните мерки, които се предлагат не са достатъчно навременни, посочи министър Горанов. Предстоят законодателни промени, които ще помогнат на МВР допълнително да укрепи дейността на пожарната, каза той. В рамките още на днешния ден ще бъде подготвен разчет и дейността на звената в Пампорово и Боровец ще бъде възстановена, за да функционират по начина, по който са го правили досега. Кметовете на Чепеларе и Самоков ще могат да успокоят населението и бизнеса, че е гарантирана пожарната безопасност в планинските курорти.

Обмисляме и други мерки, включително законодателни, които да помогнат да укрепим капацитета на пожарната, за да се омекотят промените като оптимизация, смята министър Горанов. Още преди края на зимния сезон ще сме си свършили работата, за да осигурим допълнителен комплект от ресурси за пожарната, каза той, цитиран от БГНЕС.

Започваме кампания с националните медии как да предпазим дома и семейството от такива инциденти, коментира ситуацията във връзка с взривената газова бутилка в Сапарева баня главен комисар Николай Николов, директор на "Пожарна безопасност и защита на населението".

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес