Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Пирогов" отвърна на Кацаров

17 юли 2021, 13:55 часа • 7044 прочитания

Служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров не е бил на безплатен контролен преглед в "Пирогов" в периода 23-27 януари, защото такъв не му се полага. Това твърдят от болницата, като лечебното заведение де факто отговаря на интервю на Кацаров пред БНТ от снощи.

"Във връзка с изказване на служебния здравен министър Стойчо Кацаров пред БНТ на 16 юли, петък, уточняваме: в периода 23-27 януари той не е бил на безплатен контролен преглед в "Пирогов", защото такъв не му се полага. Той е бил изписан след болнично лечение на тежък COVID-19 на 12 декември 2021 г. По правило срокът за безплатни изследвания и контролни консултации със специалист е един месец.

Изглежда министър Кацаров не знае също, че съгласно Наредбата за медицинска експертиза, която лично е подписал, за чернодробна цироза не се определя пожизнен срок при освидетелстване в ТЕЛК. След като не знае, нека направи проверка преди да го съобщава в национален ефир. Освен това при освидетелстване се вземат предвид показателите за функцията на черния дроб, всички клинични и параклинични изследвания, а не клиничната пътека, по която болният е би приет на стационарно лечение", пише още в писменото становище.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес