Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Голям пожар в квартал "Красна поляна" (ВИДЕО)*

04 май 2018, 20:38 часа • 14347 прочитания

Гъсти облаци от дим и пламъци се носят над Виетнамските общежития в София, видя репортер на Actualno.com.

От МВР все още не дават коментар дали става въпрос за умишлен палеж или инцидент. Пламнали са складовете на търговската верига "Аванти" на бул. "Никола Мушанов", научи Actualno.com от свой източник, като огънят се е разпрострял на площ от около декар и половина. "Аванти" се занимава с търговия на едро и дребно с алкохол, цигари, безалкохолни напитки и захарни изделия.

Според очевидец огънят е тръгнал към 18:30 часа, като два пъти се е чул силен гръм. 15 пожарни и линейки са отишли на мястото, но стихията все още не е овладяна. В близост до пламналия огън има и бензиностанция, а тази вечер в София духа вятър.

По наша информация, няма пострадали хора от пожара. Евакуирани са всички хора от пламналите складове, има взети мерки за безопасност в близката до огнената стихия болница "Надежда". Част от евакуираните са били приети за превантивен преглед в лечебното заведение.

* Малко след 21:30 часа стана ясно, че има един леко пострадал човек - охранител на склад, който е бил обгазен. Имало и леко пострадал пожарникар. Това каза директорът на ГДПБЗН гл. комисар Николай Николов. Той увери, че пожарът е овладян от три страни, като е под контрол на "почти 100%". Направени са замервания и няма никакво обгазяване или увеличение на отровни вещества във въздуха, в което увери и кметицата на София Йорданка Фандъкова. И в момента имало "малко взривове", вероятно от газови бутилки. Взети са мерки огънят да не стигне до близката бензиностанция. Няма опасност и за болница "Надежда".

По отношение на причините за възникване на пожара все още няма яснота, тъй като е много рано да се каже. Николов предупреди, че е много важно да се оставят отговорните служебни лица да работят, за да съберат след това улики какво се е случило.

Райко Павлов
Райко Павлов Отговорен редактор
Новините днес