Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Червен депутат: Опитват се да прокарат лобистки текст в Закона за публичните предприятия

26 септември 2019, 10:20 часа • 2223 прочитания

Ние сме против изискванията на Закона за публичните предприятия да не се прилага за дружества, които осъществяват дейности като кредитни институции.

Това каза заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" Христо Проданов от парламентарната трибуна във връзка с текстовете от Закона за публичните предприятия на второ четене.

Той определи текста като лобистки. Проданов обясни, че това означава Българската банка за развитие да бъде изведена от обхвата на този закон.

„По принцип ние подкрепяме голяма част от текстовете, които са предложени в този закон по простата причина, че БСП от дълги години настоява за създаването на такъв закон, който да има ясни принципи и правила на управление на държавните и общински предприятия с 50 % държавна и общинска собственост.

Дълги години БСП предлага такъв закон и той не беше възприеман от управляващото мнозинство от ГЕРБ. Сега под натиска на организацията за икономическо сътрудничество и развитие, все пак този закон беше вкаран на вниманието на Народното събрание“, каза още Проданов.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес