Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо понякога най-доброто решение е да се откажем

13 юни 2024, 10:44 часа

На 18 юни излиза "Откажи се" от Ани Дюк, от издателство "Хермес".

Реклама

За книгата

Бизнес лидери се затрудняват да се откажат от неработеща идея, в която са инвестирали милиони. Правителства, попаднали в капана на неразрешими конфликти, продължават да вярват, че със следващия тактически ход най-накрая ще спечелят войната. В личния си живот често поддържаме неудовлетворяващи връзки или градим кариера, която не ни харесва. Как можем да си обясним това поведение?

Още: Откъс от "Тайната на вила Алба", от Луиз Дъглас

Според Ани Дюк, писателка, консултантка в областта на вземането на решения и бивша професионална състезателка по покер, от ранно детство ни се втълпява, че упорството е добродетел. Дори когато ситуацията ни налага да спрем, ние трудно се решаваме да го направим. И това често ни носи повече негативи, отколкото предполагаме.

Напътствия и инструменти

В тази книга Дюк дава напътствия и инструменти, които ще ви помогнат да преценяте правилно кога да продължите и кога – не. Опирайки се на опита и историите на елитни спортисти, основатели на водещи компании и звезди от шоубизнеса, тя обяснява защо не трябва да попадаме в капана на фанатичното преследване на цели и защо отказването е от ключово значение за пестенето на време и ресурси и постигането на успех.

Независимо дали трябва да вземете важно бизнес решение, или да направите избор, който изцяло ще промени живота ви, овладяването на изкуството на отказването ще ви помогне да предприемете възможно най-добрата следваща стъпка.

Още: Тайната на Вила Алба

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес