Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

„Суза Киселова и паркът с плужеците“ – духовит роман за истинското приятелство

11 септември 2024, 10:06 часа • 703 прочитания

С много хумор и доброта Тибо Берар повежда малките читатели на чудато приключение с вълнуващ обрат. „Суза Киселова и паркът с плужеците“, издавана от „Ентусиаст“, проследява историята на една сприхава и неприятна баба, която получава втори шанс в живота, но само ако сключи сделка с… дяволa. Книгата е първото заглавие на автора, публикувано у нас, и се очаква то да зарадва многобройните почитатели на произведенията на Роалд Дал и Куентин Блейк.

За автора 

Първоначално Тибо Берар работи като журналист, а след това като редактор. Близо петнайсет години е ръководител на отдела за художествени издания в специализираното за комикси, илюстровани албуми и романи за младата публика издателство „Сарбакан“. Днес той е отдаден изцяло на писането както за възрастни, така и за подрастващи.

Още: Невероятно гнусните рецепти на Роалд Дал излизат в специално издание

За илюстратора

За създаването на настоящия шеметен роман Берар се среща с френския илюстратор Клеман Дево, който придава закачлив образ на героите и техния свят. Художникът учи в Школата за приложни изкуства „Оливие Дьо Серес“, а вече над двайсет години рисува за детски издателства и преса, като творчеството му може да се види в около шейсет издания.

Смях и изненади

Изпълнена с много изненади и смях, историята разказва за старата Суза Киселова, която мрази всички и най-вече децата. Затова, когато дяволът я моли да спечели доверието на Адел Нектар – най-очарователното момиченце в квартала, – за да вземе душата ѝ, Суза се съгласява, без да се замисля.

Още: "Последния пчелар"– постапокалиптична история за надеждата насред безнадеждността

Историята

За да изпълни ужасната си мисия, тя отново е превърната в малко дете. Адел, чиито единствени приятели са група плужеци, изглежда като лесна мишена. Но докато Суза се ориентира в новия си живот, тя открива, че саботирането на Адел е по-сложно, отколкото е очаквала.

Пактове, заклинания и наденички с конфитюр са само малка част от тази особено забавна, но и нежна книга, посветена на важни житейски уроци за промяната, разбирането и силата на приятелската обич.

Защо учениците не обичат училището?

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес