Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пламенният роман „Благородството задължава“ от Ангелина Ангелова ще заплени влюбените в сагата „Бриджъртън“

24 юли 2024, 10:44 часа • 691 прочитания

В страстен танц от изкуство, история и романтика ни понася новият роман „Благородството задължава“ от талантливата българска писателка, книжна блогърка и авторка на исторически романси Ангелина Ангелова („Сърцето помни“, „Любовта на музата“).

Завладяваща история

От Ню Йорк в средата на XIX век, до аристократична Англия и чувствена Франция „Благородството задължава“ разказва пищна, мащабна и завладяваща история, която поднася изтънчен и стилен литературен ордьовър на влюбените в историческите драми в стил хитовата поредица „Бриджъртън“.

Още: "Краят на историята" - диаболична въртележка от убийства, тайни и лъжи

Вадете ветрилата, защото към вас се е запътил пламенен ураган с невероятен размах!

Отговорът

На въпроса какво може да търси в Америка английски благородник, изправил се пред банкрут, може да има само един отговор. Богата съпруга. Дори това да значи, че той трябва да се срещне с безвкусицата на новия континент и неговите липсващи маниери, изтънченост и класа. Да обикаля от семейство на семейство, провеждайки безсмислени разговори с посредствени млади дами, чиито бащи обаче предлагат солидни зестри.

Това е целта на виконт Габриел Бърн, който пристига в Ню Йорк, за да се запознае с новата госпожа Бърн, да я отведе обратно в Лондон и да овладее прииждащата финансова катастрофа. Или поне това е целта му, докато не се изправя лице в лице с Исабела Луис.

Още: Откъс от "Олигарх" на Елена Морозов

Огнена стихия

Огнена стихия с очи, черни като нощта, коса като разтопен карамел и височина, идеална за целувка, Исабела прокарва огнена линия право до сърцето на Габриел и го пленява на секундата, изкарвайки го от пътя на здравия разум. Защото никой рационален благородник в неговото положение не би предложил брак на жена, чието семейство се оказва на ръба на фалита.

„Благородството задължава“ Габриел да се ожени за Исабела, която далеч не е еталонът за покорна и хрисима съпруга и веднъж научила плана му да забогатее чрез брака, събира багажа си и заминава за Франция.

Три години след женитбата им двамата са почти непознати с ужасна непоносимост един към друг. Но пред виконт Бърн се отваря нова възможност да върне богатството на семейството си и за тази цел с Исабела ще трябва да успешно да изиграят ролята на млада влюбена двойка.

Още: Интригите и банковите машинации зад успеха на един руски "Олигарх" в романа на Елена Морозов

Но може ли страстта да бъде само театър? Възможно ли е да простиш на някого, който е разпилял сърцето ти на безброй счупени парченца? И може ли разумът да се противопостави на онази любов, която идва като гръм и не оставя капчица съмнение, че те е покосила?

Авторката

С богат литературен изказ и смайващи детайли, които изграждат жив и автентичен образ на света на висшето общество от XIX век,„Благородството задължава“ от Ангелина Ангелова е великолепен и пълнокръвен роман, достоен да се нареди сред емблематичните творби за жанра в световен мащаб.

А обяснението в любов на Габриел Бърн може да сложи виконт Антъни Бриджъртън в малкия си джоб!

Още: "Седем дни през юни" - романтичната история за двама писатели на Тия Уилямс

За омразата, страстта и пожара помежду им ще си говорим на живо с авторката по време на тазгодишната Алея на книгата – Варна! На 3 август от 19:00 ч. на откритата литературна сцена в рамките на фестивала Ангелина Ангелова ще потопи почитателите на вълнуващите романтични истории в света на своите многопластови и завладяващи персонажи.

Откъс от "Среща за игра" от Алекс Дал

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес