Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дж. К. Роулинг: Няма да простя на Радклиф и Уотсън, че подкрепят транс хората

11 април 2024, 21:32 часа

Писателката Дж. К. Роулинг обяви, че няма да прости на актьорите, участващи в екранизацията на поредицата "Хари Потър", дори ако се извинят, след като подкрепиха транссексуалните хора, съобщи Пи Ей Мидия/ДПА.

Реклама

Още: Авторката на Хари Потър отговори на Путин за "отхвърлянето"

Писателката критикува Даниъл Радклиф и Ема Уотсън за това, че използваха различни платформи, за да приветстват транссексуалните. Актьорите се обявиха в тяхна подкрепа, след като Роулинг се изказва срещу смяната на пола. Изявлението на писателката е по повод доклад на д-р Хилари Кас, според който липсват достатъчно проучвания и доказателства за ефекта от употребата на хормони и други средства, използвани при смяна на пола при деца. Живеещата в Шотландия Роулинг написа отговор на публикация в "Екс", предполагаща, че Радклиф и Уотсън биха се чувствали по-добре, ако знаят, че ще получат прошка.

Още: Дж. К. Роулинг дарява 1,2 млн. евро на децата в Украйна

Известни личности, които подлагат на риск постигнатото от движението за правата на жените и използват платформите си, за да приветстват смяна на пола при деца, могат да запазят извиненията си за травмираните хора и уязвимите жени, написа Роулинг. Бившият министър-председател на Великобритания Борис Джонсън е сред защитниците на Дж. К. Роулинг, наричайки я "модерна светица" на конференция на консерваторите в Канада през тази седмица. Според него повечето хора са съгласни с възгледите на авторката на "Хари Потър", пише БТА.

Още: Нов облик за кориците на книгите за Хари Потър навръх рождения ден на най-прочутия магьосник

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес