Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Натурални храни от семейни производители: Къде да си ги купим в София

02 август 2024, 14:56 часа • 8328 прочитания

Представете си място, където всеки продукт е отгледан с грижа и внимание от малки семейни производства. Искате да го посетите нали? Свежи плодове и зеленчуци, сладък мед, вкусни подправки и чайове, качествено месо - това са само част от богатствата, които можете да откриете на фермерски базар. Имате възможност да закупите висококачествени изделия, да осъществите директен контакт с производителите и да подкрепите селското стопанство. Ето кой е един от най-добрите фермерски базари в столицата ни:

“Произведено във фермата” - базарът в центъра на столицата

ФБЗ БИОСЕЛЕНА е организатор на уникалния фермерски пазар “Произведено във фермата”, разположен точно в центъра на София. Пред Министерството на земеделието, на бул. Христо Ботев 55, се намират внимателно подредени сергии, сгушени под сянката на дърветата. Пазарът е любимо място за ценителите на полезните храни и напитки. Всяка сряда от 8:30 до 18:00 часа ви очакват автентични продукти, създадени в очарователни семейни ферми и работилници. Със своята приветлива атмосфера и разнообразие от стоки, “Произведено във фермата” е идеалната дестинация за всеки, който търси полезно меню за себе си и своите близки. Тук клиентите са посрещнати с радост и винаги получават специално внимание.

Фермерският пазар е предпочитан, заради широката си гама от продукти, произведени по стари традиционни методи. Имате чудесната възможност да закупите млечни деликатеси и качествени месни. В зависимост от сезона се предлагат плодове и зеленчуци, като основен приоритет са биологично сертифицираните. А пък сладкият пчелен мед носи истинска наслада за небцето, заради богатия си аромат и висока хранителна стойност. Не по-малко ценни са специално подбраните чайове и билки, идеални за укрепване на имунната система. Сред стоките също ще откриете занаятчийски хляб с квас, пресни яйца, вкусни гъби, ядки, тахани, халва, оцет, подправки, сладка и неустоимо вино. Освен храна и напитки, пазарът разполага и с други интригуващи предложения. Посетителите могат да избират между красиви сувенири и бижута, цветя и натурална козметика - перфектният завършек на пазаруването. Така със сигурност ще внесете уют във вашия дом и стил за ежедневието ви.

С близо 60 участници и над 300 продукта, “Произведено във фермата” гарантира невероятно разнообразие, което отговаря и на най-претенциозните вкусове и предпочитания. А пазаруватето тук не само обещава здравословни стоки, но и подкрепя малките местни производства. Имате шанса да се запознаете с фермерите и да научите повече за благата от различните региони, както и за българските традиции в отглеждането на висококачествени продукти. За актуалните новини и участниците на пазара, можете да следите страницата във Facebook.

088 870 8470

бул. Христо Ботев 55

A ето какво още може да намерите на базара:

Комбучата от DALVITA - здраве и тонус, вдъхновени от природата

Компания DALVITA е българска компания, чиято история започва началото на 2015 година като компания дистрибутор на продукти за здраве и красота. През последните 9 години марката се развива на пазарите в България, Сърбия, Македония, Гърция и Румъния, като клиенти са главно физически лица. През 2020 година, въпреки сложната ситуация на световния пазар DALVITA инвестира в цех за производство на напитка и продукти с гъба КОМБУЧА, като започва да се насочва към сътрудничество и с юридически лица. В стремежа си за открояване от останалите фирми на пазара, компанията инвестира във висококачествени бутикови продукти, красив и изтънчен дизайн и специална грижа и отношение към клиентите си.

КОМБУЧА ОТ DALVITA e 100% натурална, освежаваща, естествено газирана и жива напитка, която се произвежда чрез процес на естествена ферментация на специално селектиран подсладен чай и гъба Комбуча – симбиотична култура от бактерии и дрожди, която има много характерен освежаващ вкус. Тя е богата на пробиотични култури и различни хранителни вещества. Тази напитка в много страни по света от векове се използва като традиционно средство за засилване на детоксикацията и подобряване на цялостното здраве.

‘‘Комбуча от DALVITA е без допълнително добавена захар и газировка, за да може да се насладите на истинския вкус на една полезна и здравословна напитка‘‘ Заради богатия си състав на органични киселини, витамини, ензими и пробиотични бактерии Комбуча от DALVITA е идеален помощник за детоксикация, подобряване на работата на панкреаса, черния дроб и бъбреците, действа като лек лаксатив, балансира метаболизма, елиминира нежеланите мастни депа.

DALVITA има 4 вида Комбуча, джинджифил и шафран, зелен чай, каркаде и мента. А най-хубавото е, че не можете да сгрешите независимо кой изберете. Семейството DALVITA редовно взима участие във фермерски базари пред Министерство на земеделието и Римската стена, а продуктите може да се намерят във всички магазини Берьозка в страната и в сладкарници ПЧЕЛА в София.

0878 442 238

https://dalvita.bg/

Семейна ферма за плодове и зеленчуци в с. Крайници

Семейната ферма за плодове и зеленчуци, разположена в прохладното планинско село Крайници, вече години наред произвежда неустоими свежи продукти. С любов и внимание към земеделието целият екип се грижи за своите култури, за да предостави най-ценното от природата. Фермата се гордее с богатото си портфолио от разнообразни плодове и зеленчуци, включително ябълки, малини, сини сливи, тиквички, домати и краставици.

Семейната ферма продължава да се развива с идеята да разширява асортимента си от вкусни продукти. Скоро се очаква да отвори малък цех за преработка на плодове и зеленчуци, както и зайцеферма. Това ново начинание е поредното доказателство за отдадеността на екипа.

Цялата продукция на фермата може също да откриете на базара пред Министерство на земеделието. На щанда ще намерите всичко необходимо за вашата кухня – от сочни домати и свежи краставици, идеални за летни салати, до крехки тиквички за незабравими барбекю вечери. Ябълките на фермата са известни със сладкия си вкус, а малините и сините сливи са точният избор за междинно хапване или здравословен десерт. Продуктите не съдържат вредни химикали, като по този начин запазват естествения си вкус и богатството от хранителни стойности.

0884 122 458

Щанда на фермерския базар в София

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес