Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какво да правим, ако искаме да живеем по-здравословно

12 август 2024, 14:43 часа • 2852 прочитания

Искате да започнете да живеете по-здравословно или пък вече сте направили първата крачка, но не ви е съвсем ясно точно как да продължите? Да промените изцяло навиците си никак не е лесно, всички знаем това, но си струва, ако старите такива са започнали да ни вредят по някакъв начин.

9-те навика, които ще направят живота ни по-здравословен

Чаша вода – първото нещо, което да направите, когато се събудите

Добрият старт на деня е този, който започва с чаша вода. Да, на всички ни е любимо кафето, но ако искаме да се чувстваме добре, първо трябва да се хидратираме. Сутрешната хидратация ще помогне на храносмилането, ще възвърне блясъка на кожата и ще повиши енергията ви през целия ден.

Използвайте стълбите

Никак не е лошо да вдигаме пулса си от време на време, освен това стълбите са много добро средство за увеличаване на физическата активност.

Добавяйте колкото можете повече зеленчуци към храната си

Зеленчуци

С тяхна помощ ще останете сити за много по-дълго време, защото те ще изпълнят стомаха ви. Това е много добър трик за онези от вас, които се борят с постоянния глад.

ОЩЕ: Ралица Кашинова: Шампионката, която променя човешки животи (ВИДЕО)

Следете крачките си

Ако искате да влезете във форма или просто да се движите повече, вземете си тракер. Ходенето е едно много добро кардио, с чиято помощ лесно и с много по-малко пот ще свалите няколкото излишни килограма.

Пийте пробиотик

Доброто здраве на стомаха се отразява и на храносмилането, кожата и цялостния имунитет. Ако искате да се чувствате и да изглеждате добре, се погрижете за стомаха си.

седене

Ставайте на всеки 30 минути

Ако работата ви е свързана със стоене на стол, изправяйте се за минутка на всеки половин час. Това значително ще намали болките в кръста и гърба.

Хранете се разнообразно

Старайте се да ядете цветно или по-просто казано да приемате всякакви плодове и зеленчуци. Спазвайте принципа 80/20 – през 80% от времето се хранете със здравословна храна, а през другите 20 вмъквайте по нещичко за душата.

Сменяйте работния стол с йога топка за по час на ден

Йога топката ще ви помогне да съхраните гърба, кръста и раменете си, а като плюс ще успеете да стегнете и коремните мускули.

Наспивайте се

Може би вече ви е писнало да го чувате, но сънят е наистина много важен. Просто си направете един експеримент и ще се убедите сами. Тук обаче ще ви посъветваме да си лягате и да ставате приблизително по едно и също време, за да си изградите рутина и да не се чувствате изморени и сънливи постоянно.

ОЩЕ: Фитнес трикчета: Какво да правите, ако ви мързи да тренирате

Йорданка Йончева
Йорданка Йончева Отговорен редактор
Новините днес