Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Благоевград и 5 села ще обновяват уличното осветление

06 февруари 2023, 14:33 часа • 982 прочитания

Община Благоевград кандидатства по процедура по Плана за възстановяване и устойчивост с проект за реконструкция на системите за улично осветление. Общият му бюджет е 905 622.00 лева, съобщиха от местната управа.

Намерението на кмета е да обнови уличните лампи в селата Еленово, Рилци, Бело поле, Селище, Изгрев и Церово, както и в кварталите на Благоевград „Струмско“,„Еленово“,„Орлова чука“,„Ален Мак“ и „Грамада“. Сред обектите, включени в процедурата, са също булевардите „Васил Левски“ и „Пейо Яворов“.

Предвидена е цялостна подмяна на осветителите с модерни светодиодни тела с минимално потребление на енергия. Още: "Принудителен туризъм" за бездомни кучета по улиците на Благоевград

При реализиране на проекта ще бъде изградена система за централизирано автоматизираното управление на външното изкуствено осветление за постигане на максимална енергоефективност.

Сред заложените дейности са доставка и монтаж на автономни лампи с индивидуален фотоволтаичен панел и нови средства за измерване и контрол на потреблението на електрическа енергия.

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес