Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стартира кампания за дезинсекция на съдовете за отпадъци от опаковки в Благоевград

02 октомври 2024, 18:14 часа • 362 прочитания

От утре (3.10.2024 г.) започва кампания по измиване и дезинсекция на съдовете за разделно събиране на отпадъци от опаковки на територията на община Благоевград. Дейностите ще продължат до 11.10.2024 г. (включително) и ще се извършват от организацията по оползотворяване „Еко Партнърс България АД“.

Целта е постигане на по-високо ниво на хигиена и предотвратяване на потенциално разпространение на вредители, в това число насекоми и гризачи.

Почистване ще бъде направено на всички съдове, разположени на територията на областния център.

Община Благоевград отправя апел към водачите на МПС да не паркират в непосредствена близост до контейнерите, с цел да не бъде възпрепятствана работата на екипите.

Препаратът, с който ще бъдат извършени обработките е специално предназначен и е разрешен за употреба от Министерство на здравеопазването.

Общината призовава жителите да изхвърлят отпадъците разделно в предназначените за целта контейнери, което ще подпомогне усилията на общинска администрация за осигуряване на чиста и приветлива околна среда. Към момента на територията на община Благоевград има над 170 контейнера за събиране на отпадъци от опаковки, като намеренията на кметския екип е броят им поетапно да бъде увеличаван. 

Разделното събиране позволява рециклирането на материали като хартия, пластмаса, стъкло и метал, което намалява количеството отпадъци, извозвани в сметищата, а това от своя страна води и до икономически ползи за обществото.

Още: Над 100 благоевградчани се включиха в "Голямото градско бягане"

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес