Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Остават дни до включването на първите камери на Благоевград

21 март 2019, 17:30 часа • 929 прочитания

Видеонаблюдението в Благоевград, за коeто жителите на града отдавна бленуват, скоро ще бъде факт. От администрацията на общината съобщиха преди броени минути, че първият етап по процедурата за изграждане на системата, която включва ключови зони на града като Второ основно училище, зала "Скаптопара" и района на Основно училище "Иван Вазов", скоро ще бъде готово.

Тече и усилена работа по изграждането на видеонаблюдението в градската градина - една от най-критичните точки. Мястото от години се слави като "опасно" заради ниската видимост. Сега, след монтирането на видеонаблюдението, населението ще бъде по-спокойно в разходките си из зелените площи на града.

След приключването на първия етап, остават още две, които целят обхващането на всички зони на Благоевград. 

За иновативната идея беше съобщено от кмета на Благоевград - д-р Атанас Камбитов още в края на миналата година. Целта е както да бъде осигурен по-голямо контрол върху пътното движение, така и да се осигури безопасност за гражданите и жителите на града. Камерите са изградени по най-високите световни стандарти, а центърът им за наблюдение ще бъде предоставен от ОД на МВР- Благоевград. 
Една от основните функции на системата е нейната висока резолюция. Благодарение на това, ще бъдат заснемани номерата на автомобилите на нарушителите, извършващи нарушения на пътя. Това ще помогне на пътна полиция в по-лесното организиране и провеждане на работата й.

Костадин Костов
Костадин Костов Отговорен редактор
Новините днес