Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Конкуренция за енергийно обновяване на закрития плувен басейн в Благоевград

26 септември 2024, 07:27 часа • 336 прочитания

„Евробилд – М“ ООД, „Благоевград – Строй“ 2024 ДЗЗД, ЕТ „Маргарита-П-Иван Костадинов“, „Асо Конструкшън“ са подали документи за участие в обществена поръчка за енергийно обновяване на сградата на закрития плувен басейн в ж.к. „Еленово“.

Офертите на кандидатите бяха отворени днес от конкурсна комисия. Предстои те да бъдат разгледани, като при липса на несъответствия, Община Благоевград ще премине към отваряне и на ценовите оферти.

Прогнозната стойност на обществената поръчка е 2 364 596,26 без ДДС, а заложеният от възложителя срок за изпълнение е не повече от 360 календарни дни за изпълнение на строително-монтажните работи и не повече от 65 дни за проектиране.

С въвеждане на мерки за енергийна ефективност на зарития плувен басейн ще бъде постигнат по-висок клас на енергопотребление и реализиране на енергийни спестявания в резултат на намаляване на потреблението на енергия. Освен икономическите резултати и подобряване на условията за спорт, след приключване на ремонта ще бъде ограничено и отрицателното въздействие върху околната среда чрез намаляване на вредните емисии и подобряване на качеството на въздуха.

Сред предвидените дейности са полагане на топлоизолация от минерална вата на стените на сградата, топлоизолация на покрива, смяна на дограма, мерки по системите за отопление и битово горещо водоснабдяване, мерки по тръбната мрежа, изграждане на система за сградна автоматизация и управление, монтаж на фотоволтачина централа за собствени нужди.

Обновяването на спортното съоръжение ще бъде извършено по проект „Устойчиво енергийно обновяване на сградата на Закрит плувен басейн в ж.к. "Еленово-1", гр. Благоевград“. Той се финансира по Национален план за възстановяване и устойчивост.

Общият бюджет на проекта е 2 987 749,40 лева, като 2 458 963.40 лева се осигуряват от Европейския съюз, а Община Благоевград участва със съфинансиране на стойност 528 786.00 лева.

Още: Кметът на Благоевград даде старт на Европейската седмица на спорта

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес