Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Заради смесване на политиката с футбола": Шеф на наш елитен тим подаде оставка

06 ноември 2023, 19:11 часа • 3123 прочитания

Управителят на Пирин Благоевград Атанас Дафинов подаде оставка. Новината бе съобщена в специално обръщение към медиите и обществеността. Дафинов обяви, че си тръгва с високо вдигната глава, а повод за напускането му е смесването на политиката със спорта.

"Благодарение на Община Благоевград": Как се спаси Пирин според Дафинов

Той започва своята позиция с анализ на изминалите две години. "Всички знаете за премеждията, през които трябваше да мине отборът. Беше много трудно. Пирин все пак успя да се стабилизира, благодарение на Община Благоевград (...) Странични фактори и кампании против нас, допълнително утежняваха ситуацията", се казва в обръщението.

ОЩЕ: УЕФА опъна чадър над БФС: Мачът България - Унгария без фенове заради готвените протести

Пирин Благоевград Левски

"Тръгвам си с високо вдигната глава!"

"Тръгвам си с високо вдигната глава! За периода ми в отбора, ние успяхме да изградим нов терен, да наложим единна методика и не само да развиваме децата, но и треньорите, които повишиха квалификацията си, за да може един ден да имаме и готови специалисти за първия отбор" , допълва Дафинов и изброява част от постигнатите резултатите на детско-юношеската школа на клуба.

Причината за оставката на Атанас Дафинов

"Никога не съм имал лични амбиции да управлявам този отбор, но ситуацията беше такава, че трябваше да се действа и то бързо. Оттам нататък всички знаете в каква ситуация поех отбора и в каква го оставям днес . Нашата цел беше да не смесваме политиката и футбола, но за наша жалост, това се случи, но не заради нас, а заради други лица! Именно и заради това, днес аз си подавам оставката!", разкрива управителят на Пирин.

"Пирин над всичко!": Финал на обръщението

"Искам да отправя призив към хората на трибуните-подкрепяйте отбора и ръководството, на тях наистина ги боли за Пирин, казвам го от личен опит, спрете омразата, тя не води до нищо добро! Трудно е да си тръгнеш от нещо, което обичаш с цялото си сърце и за което не си спирал да се бориш от първия до последния ден! За мен никога нищо не е било на всяка цена, освен морала! Пирин над всичко!", завършва Атанас Дафинов.

Преди дни пък бившият президент на Пирин Благоевград Станислав Манолев сподели много тревожни факти за състоянието, в което се намират „орлетата“ (подробности четете в линка).

ЦЯЛАТА ПОЗИЦИЯ:

📢Обръщение на управителя на ОФК "Пирин" Атанас Дафинов: 📌Уважаеми фенове, спортни деятели и всички, които обичат "Пирин...

Публикувахте от Пирин Благоевград/Pirin Blagoevgrad в Понеделник, 6 ноември 2023 г.
Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес