Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Венци Стефанов намекна за оттегляне от футбола

16 август 2024, 09:54 часа • 667 прочитания

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов се замисля дали не е време да се оттегли от футбола. Това призна самият той пред колегите от „Тема спорт“. 74-годишният бизнесмен сподели, че вече близо 30 години се занимава с футбол и наближава времето, когато ще каже „край“.

Венцеслав Стефанов коментира и предстоящия мач на Славия с ЦСКА. Той бе категоричен, че „белите“ могат да победят „армейците“, но само ако играят повече от младите момчета в отбора. Президентът на най-стария столичен клуб изрази и мнението си за договора за телевизионни права.

Бъдещето му във футбола и мачът с ЦСКА

Венцеслав Стефанов

„Замислям се за оттегляне на футбола. Здраве да има. Вече съм на 74 години, а кажи речи половината от тях съм във футбола – близо 30 години. Ако играят повече от младите, ще бием ЦСКА. Ако играем пак „Ганкиното“ – трудно“.

„Филип Филипов и Стоян Орманджиев са интелигентни момчета. Ако имат повече свобода, мисля, че ще направят нещо добро. И Орманджиев и Фичо са умни момчета с бъдеще. За Стипич не мога да кажа нищо, не го познавам, не го знам що за треньор е. Тепърва трябва да се доказва. Ще видим. Аз имам мнение, че той е сериозен човек и ако се е захванал както трябва, ще си свърши работата“.

„Трябваше и Мето Томанов, и Емил Костадинов, и Любо Пенев, и други емблеми да са в ЦСКА. Това са хора, които трябва да са там, на „Армията“, която се надявам, че ще се построи. Имаме нужда от нови стадиони“.

Договорът за ТВ права

Телевизия Излъчване на мачове по телевизията

„Категорично трябва промяна в договора за ТВ правата. Работи се вече в тази насока и ще се борим за увеличение. На първо време поне 30 процента. Защото така не може повече. Когато подписвахме договора, цените на платените канали, които излъчват шампионата, бяха по 5-6 лева на месец, а сега са 15 лева. Те са вдигнали цената 300 процента, а за клубовете нищо… Само заради девалвацията, заради това, че животът е поскъпнал с 15-20 процента са длъжни да вдигнат парите на клубовете“.

Вчера пък стана ясно, че новата звезда на Славия виси за дербито с ЦСКА.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес