Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ВАР-ът на Actualno: Настъпи мигът на истината за Левски!

01 октомври 2024, 07:00 часа • 858 прочитания

"ВАР-ът на Actualno" е спортна рубрика на Actualno.com, в която чрез коментари и анализи правим по-детайлен преглед на най-наболелите теми в българския и световен спорт.

След десетия кръг от Първа лига Левски е на върха! С 25 точки "сините" си поделят първото място с българския хегемон Лудогорец, който обаче е с мач по-малко. Столичният гранд се намира в серия от три последователни победи и пет срещи без допуснато поражение. Часът на истината за Станислав Генчев и неговият тим настъпва сега!

На "сините" им предстои изпитна сесия

В следващите четири кръга Левски ще премери сили с Ботев Пловдив, ЦСКА, Берое и Черно море. "Моряците" и "канарчетата" са отбори от топ 4 и впечатляват с представянето си, а освен всичко ще домакинстват на 26-кратния шампиони. Макар и Берое да не е най-претенциозният противник, то дербито с ЦСКА е важно поне колкото два двубоя.

В този период предстои да разберем дали "сините" наистина могат да се борят за титла, както каза неведнъж старши треньорът, или тя по-скоро е мираж. Ще научим дали трудните успехи над Славия и Арда спадат по-скоро към т.н. "шампионски" или са сигнал за светване на червена лампичка. Досега момчетата на Генчев сякаш редуваха слаби със силни мачове (равенство със Спартак, победа над ЦСКА 1948, трудно 1:0 над Славия и 2:0 срещу Арда с приемлива игра). В следващите 4 сблъсъка едва ли ще могат да си позволяват подобен "лукс".

Пас

Цунами не е за там! Какво прави Сангаре

Още един експеримент трудно ще бъде осъществят при гостуванията на Ботев Пловдив и Черно море, а какво остава срещу ЦСКА - Цунами като опорен полузащитник. На бразилеца му се наложи да замества контузения Карлос Охене, който се оказа незаменим. Въпреки старанието си левият краен бранител не съумява да влезе в обувките на 31-годишния ганаец. А сякаш от своите собствени обувки излезе Мустафа Сангаре срещу Арда Кърджали.

Френският таран не бе на висота, а в "Овча Купел" също не се разписа. Противниковите бранители разгадаха централния нападател, който много по-трудно отпреди може да попадне в ситуация 1 на 1 или да получи повече празно пространство. Тъкмо сега е мигът за Сангаре, в който да избухне и раздуха хейтърите.

В последните дни настъпи и друг момент, свързан косвено с нападател на Левски, но с най-славния. "Гунди - Легенда за любовта" съвсем скоро ще поеме на поход по българските кина. Игрален филм с подобен мащаб досега не е правен у нас, а универсалността на игралния филм за Георги Аспарухов го обрича на успех (ЗАЩО - прочетете в линка).

Автор: Джем Юмеров

ОЩЕ ОТ "ВАР-ЪТ НА ACTUALNO": Гонзо започна чистката в БФС, но ще я завърши ли?

 

*Очаквайте рубриката "ВАР-ът на Actualno" всеки вторник от 07:00 часа в Actualno Sport.

Още интересни статии ще откриете в завладяващите спортни рубрики на Actualno.com!

---------------------------------------------------

За да не пропускате нашите спортни рубрики и останалото спортно съдържание, можете да последвате Facebook страницата "Спортни новини - Actualno.com", да поставите отметка на Actualno.com/sport в браузъра си или да го добавите на началния екран на Вашето мобилно устройство чрез бутона "Add to home screen". За други въпроси - пишете ни във Facebook или на имейл адрес editors@webground.bg

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес