Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ВАР-ът на Actualno: Левски, пушилка по пушилка огън не става

20 август 2024, 07:00 часа • 3186 прочитания

"ВАР-ът на Actualno" е спортна рубрика на Actualno.com, в която чрез коментари и анализи правим по-детайлен преглед на най-наболелите теми в българския и световен футбол.

Ръководството на Левски разбуни духовете в българския футбол. "Сините" избухнаха в официалните си канали срещу "безчинствата на ибрикчията от Пловдив Георги Кабаков", а на следващия ден защитиха тезата си с видеоматериал. Във втората публикация от столичния гранд не пропуснаха да отговорят на Съдийската комисия към Българския футболен съюз, която призова отбора на Станислав Генчев да спре да търси "външни оправдания за всеки неуспех".

Това е историята на актуалната сага в родния футбол. От Левски имат своите претенции, къде основателни къде - не, срещу Кабаков и цялостното му ръководене на дербито с Лудогорец, заради което решават яростно да изразят мнение. Простете, многоуважаеми господа, ама този филм вече сме го гледали.

Георги Кабаков

От Левски този филм вече сме го гледали

Позицията на "сините" е достойна за уважение, с оглед на факта че клуб с над 100-годишна история демонстрира, че когато се чувства посечен от съдийски тесли, ще реагира. За съжаление обаче, думите губят своята стойност, когато вече няколко пъти не са били подплатени с действия, а се оказват поредната пушилка. А ако капка по капка става вир, както бе тръгнал да твори Станимир Стоилов, а сега същото верую следва Станислав Генчев, то пушилка по пушилка пожар няма да стане.

ОЩЕ: Въпреки шумната "синя" агитка: Лудогорец излъга Левски с рикошет в края (ВИДЕО)

Камък върху камък няма да остане

Настоящият казус неминуемо връща мислите ни до 14 април 2022 година: “Една абсолютна смрад и клоака, която трябва да бъде изчистена. Ние няма да дойдем 50 човека, ние ще дойдем 20 000 и ще изметем всичко. Това всичко е за пореден път. Провокират ни играчите по цели мачове. 100-процентова дузпа за нас, изобщо не го гледат ВАР. На Хосе Кордоба не му вдигат два картона за неправилно дишане, а за правилно. Ясно е, че е заради мача с ЦСКА. Не ме интересува дали унгарци или китайци ще управляват тази комисия - българският футбол трябва да се оправи. Ще дойдем за 20 000. Камък върху камък няма да остане” - думи на мажоритарния собственик на Левски Наско Сираков след дерби отново с български хегемон Лудогорец.

Призив за конгрес

Няма как да не си спомним и за 1 ноември пак 2022-ра: "Настоящото ръководство на Българския футболен съюз е пропито от зависимости и се толерират корупционни практики от най-ниско до най-високо ниво. То доказа по несъмнен начин, че не работи за развитието на футбола, а за определени футболни клубове и в собствен интерес", гласеше позицията на Левски относно ръководената тогава от Борислав Михайлов централа.

Наско Сираков

"Категорично се обявяваме за дълбоки структурни и кадрови реформи във футболната федерация и призоваваме настоящето ръководство на БФС до 20 декември 2022 година да обяви дата за извънреден изборен конгрес в началото на 2023 година, като същевременно прекрати омагьосания кръг от дела и обжалвания", написаха столичани. Конгрес в гореспоменатия период обаче така и не бе организиран, а реакция не последва.

Популизъм цари в Левски

Ние ще спрем дотук с историческите справки, но ръководството на Левски явно няма намерение да спира с популистки изказвания, за да обедини публиката срещу "лошото БФС". Нито "камък върху камък няма да остане" се сбъдна, нито призивите за конгрес в поставения от "сините" срок бяха чути, но нямаше и никакви действия от единия от двата гранда в България. 

Във всичките случаи на гръмки публикации в официалните канали на клуба, треньорът на отбора винаги е бил фактор, който се ползва с доверието на публиката. Станимир Стоилов не успя да убеди властимащите да предприемат по-сериозни действия освен да демонстрират творчество в социалните мрежи. Знаете как приключи Мъри с Левски! А каква ли ще бъде съдбата на Станислав Генчев?

П.С. А представяте ли си в този момент да бъдете президент на БФС и в същото време легендарен голмайстор на Левски, който е заявил, че ако някой съдия е пристрастен, ще свири само в квартала... 

Автор: Джем Юмеров

ОЩЕ ОТ "ВАР-ЪТ НА ACTUALNO": ВАР-ът на Actualno: Българската държава - олимпийски шампион по немарливост към спорта

*Очаквайте рубриката "ВАР-ът на Actualno" всеки вторник от 07:00 часа в Actualno Sport.

Още интересни статии ще откриете в завладяващите спортни рубрики на Actualno.com!

---------------------------------------------------

За да не пропускате нашите спортни рубрики и останалото спортно съдържание, можете да последвате Facebook страницата "Спортни новини - Actualno.com", да поставите отметка на Actualno.com/sport в браузъра си или да го добавите на началния екран на Вашето мобилно устройство чрез бутона "Add to home screen". За други въпроси - пишете ни във Facebook или на имейл адрес editors@webground.bg

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес