Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ВАР-ът на Actualno: ЦСКА е в плен на посредствеността

06 август 2024, 07:00 часа • 2383 прочитания

"ВАР-ът на Actualno" е спортна рубрика на Actualno.com, в която чрез коментари и анализи правим по-детайлен преглед на най-наболелите теми в българския и световен футбол.

 

Новият сезон в Първа лига започна преди три седмици, но явно в ЦСКА все още не са разбрали за това. „Червените“ са в безтегловност от края на миналата кампанията, която бе една от най-слабите в последните години. „Армейците“ завършиха сезона по отчайващ начин – серия от шест мача без победа, отпадане от турнира за Купата на България и загуба в баража за участие в Европа.

Преди началото на този сезон новото ръководство на клуба в лицето на „старите“ директори Филип Филипов и Стоян Орманджиев, обяви нов план за развитие на ЦСКА след напускането на семейство Ганчеви. Двамата обещаха на феновете, че от сега нататък ще се работи професионално, ще се избират само футболисти, „които знаят какво значат свещените четири букви“ и т.н., и т.н.

Новата власт в ЦСКА работи вече три месеца

Филип Филипов Стоян Орманджиев

Ето че вече изминаха три месеца, откакто Филипов и Орманджиев „колят и бесят“ в ЦСКА. Тези първи три месеца от тяхното управление обаче бяха изключително посредствени. Двамата директори така и не успяха да изпълнят и една хилядна от това, което обещаваха на феновете през май, юни и юли.

В момента ЦСКА е в плен на тази посредственост и няма и помен от гръмките думи за професионализъм, връщането на върха и други подобни. Дори напротив, ситуацията става още по-трагична! За три кръга „армейците“ са постигнали една-единствена победа – срещу Хебър Пазарджик. За сметка на това записаха две загуби – от Лудогорец и новака в Първа лига Спартак Варна.

Резултати все още няма

Лудогорец ЦСКА

Ако кажем, че поражението от Лудогорец е очаквано, то това от Спартак „удари звучен шамар“ на ръководството. Едва ли има футболен фен в България, който да е смятал, че „соколите“ ще вземат нещо от столичния гранд. Ето обаче че и това се случи – за първи път от 27 години насам. Причината за загубата – посредствеността.

Посредствеността на ръководство, треньорския щаб, футболистите и всички, които ужким работят в клуба. Казвам ужким, тъй като за момента отстрани изглежда, че те именно това правят. Работят, ама наужким. Вече три месеца ЦСКА е с ново ръководство, но резултати НЯМА.

„Червените“ не могат да намерят правилните играчи

ЦСКА

„Червените“ от два месеца не могат да намерят качествен централен нападател, напук на обявеното ново скаутско звено, начело с Иван Славов. Не ме разбирайте погрешно, нямам нищо против него или против който и да било друг в управлението на ЦСКА. Ръководството на „червените“ обаче не прави нищо, което да убеди привържениците на тима, че наистина работи за благото на отбора.

Няколко човека са за моментално освобождаване

Амос Юга

Нападател няма, селекцията се бави, новини около строежа на стадион „Българска армия“ липсват, същото важи и за изграждането на новата база за школата. Същевременно в ЦСКА има няколко човека, които са на санаториум. Амос Юга, Брадли де Нойер, Матиас Фаетон и Емануел Шакич са само част от хората, които трябва да бъдат махнати.

И, ако за Фаетон може да се мисли за евентуална продажба, то за другите трима няма как. Затова и те трябва да бъдат освободени. Разбирам шефовете, които искат да разтрогнат с тях по взаимно съгласие и да спестят стотици хиляди левове обезщетения. Но изгнилият зъб трябва да се извади. И то моментално, а не да се чака да се стигне до гангрена.

По-разумно е Юга, Шакич и Де Нойер да си получат паричките и повече да не стъпят в Борисовата градина и Панчарево, вместо да тровят атмосферата в отбора още година-две. Защото посредствеността на въпросните играчи напълно отразява посредствеността на клуба.

Томислав Стипич попадна в капана на посредствеността

Томислав Стипич

Томислав Стипич ми направи много добро впечатление в първите си дни в ЦСКА. Лека-полека обаче и той попадна в капана на посредствеността. Това си пролича в мача със Спартак Варна. Стипич нямаше никаква идея как отборът му да промени случващото се на терена. Стигна се до безпрецедентното решение в световния футбол да направи 4 смени още на полувремето.

След края на мача пък се оказа, че двама от футболистите на ЦСКА, които са били в групата за мача – Иван Тасев и Йоан Борносузов, не са били готови за игра. Какво тогава правят въобще в групата? Отговорът е прост – екскурзианти.

Време е експериментите да приключат

Спартак Варна Ахмед Ахмедов

Тези експерименти обаче трябва да приключат. Защото на ЦСКА им предстои гостуване на ЦСКА 1948, домакинство на Славия, гостуване на Арда Кърджали, домакинство на Ботев Пловдив и гостуване на Левски. Тези пет мача ще бъдат от особено значение за крайния изход на сезона на „армейците“, тъй като, ако те до осмия кръг са изпуснали питомното, после ще трябва да гонят дивото. А това е гаранция за провал.

Малко след последния съдийски сигнал на двубоя със Спартак Варна Филип Филипов се извини на феновете за срамното представяне и се опита да поеме отговорност за провалената селекция. Той бе категоричен, че до края на трансферния прозорец „червените“ ще се подсилят с няколко много качествени играчи. Да де, ама то остава един месец до затварянето на прозореца. Означава ли това, че феновете на ЦСКА ще трябва да продължат да гледат това посредствено представяне и да пият горчива чаша след горчива чаша?

Време е Филип Филипов и Стоян Орманджиев, заедно с всички останали, които работят в ЦСКА, да сложат край на посредствеността, на която клубът е в плен. Време е да се „тропне по масата“ и да започнат да се виждат резултатите от тяхната работа. Иначе ще продължим да слушаме разни гръмки обещания за титли, купи и походи в Европа, докато се червим от срам от поредната „изненадваща“ загуба от Оборище Панагюрище.

Автор: Бойко Димитров

ОЩЕ: ВАР-ът на Actualno: Ще полетят ли „канарчетата“ редом до „орлите“?

*Очаквайте рубриката "ВАР-ът на Actualno" всеки вторник от 07:00 часа в Actualno Sport.

Още интересни статии ще откриете в завладяващите спортни рубрики на Actualno.com!

--------------------------------------------------

За да не пропускате нашите спортни рубрики и останалото спортно съдържание, можете да последвате Facebook страницата "Спортни новини - Actualno.com", да поставите отметка на Actualno.com/sport в браузъра си или да го добавите на началния екран на Вашето мобилно устройство чрез бутона "Add to home screen". За други въпроси - пишете ни във Facebook или на имейл адрес editors@webground.bg

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес