Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В деня на Гунди: 10 от Левски надиграха Септември за нов ценен успех (ВИДЕО)

04 май 2023, 22:29 часа • 1673 прочитания

В деня на своята легенда Георги Аспарухов Левски постигна ценен успех с 2:0 срещу Септември София в последния мач от 29-ия кръг на efbet Лига. Футболистът с номера на Гунди - Рикардиньо, отбеляза през първата част. Андриан Краев беше изгонен с директен червен картон в 55-ата минута. Това не попречи на Роналдо да удвои аванса на столичния гранд четвърт час преди изтичането на редовното време.

Гунди

ПО-РАНО: След загубата от Лудогорец: ЦСКА избухна срещу Хебър (ВИДЕО)

На стадион "Георги Аспарухов" домакините бяха тоталният хегемон през първата част. Роналдо и Попов пробваха късмета си, но без особен успех. При най-чистата си възможност до момента възпитаниците на Елин Топузаков откриха резултата. Кръстев подаде за Уелтон, който стреля от границата на наказателното поле. Топката се отклони в Рикардиньо и влезе в мрежата за 1:0. Голмайсторът с №9 посвети своето попадение на легендата Георги Аспарухов.

ОЩЕ: 80 години безсмъртие: Георги Аспарухов остави вечна следа в историята на българския футбол

До почивката Попов и Уелтън пропуснаха да удвоят. След подновяването на играта Кръстев шутира силно от дистанция. Шейтанов обаче се намеси. В 55-ата минута Краев получи директен червен картон за грубо влизане в краката на Чуич. Въпреки че бяха с човек по-малко на терена, "сините" продължиха своя натиск. След мълниеносна контраатака Петрис изтърва сам срещу стража на гостите, който спаси с глава.

В 76-ата минута Роналдо покачи преднината на Левски. Разбъркване в наказателното поле на Септември позволи на Уелтън да отклони към сънародника си, който с фамозен удар матира Шейтанов. В чест на 80-годишнината от рождението на явлението в българския футбол Георги Аспарухов в 80-ата минута зрителите на "Герена" станаха на крака. Малко преди края на редовното време Уелтън бе близо до това да запише името си сред голмайсторите. Техничният бразилец имаше малшанс и нацели гредата.

ВИЖТЕ: ГАЛЕРИЯ ОТ АРХИВИТЕ НА ГУНДИ

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес