Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Треньорът на Пирин: Левски гази, дори Айнтрахт страда на „Герена“ (ВИДЕО)

14 септември 2023, 23:20 часа • 2450 прочитания

Старши треньорът на Пирин Благоевград Иво Тренчев даде мнението си след поражението на "орлетата" от Левски в отложен двубой от шестия кръг на efbet лига. Специалистът обсипа със суперлативи селекцията на Николай Костов, похвали своите момчета и обърна внимание на някои съдийски решения.

"Дори Айнтрахт Франкфурт страда на "Герена"

„Виждаме промяната, която се надяваме да продължи. През първото полувреме играхме добре, дори до 60-а или 70-а минута, но пропуснахме възможности. За да победиш, или вземеш нещо, трябва да вкараш гол. Стилът, който налага Николай Костов, е много приятен. Тук винаги е много трудно да вземеш нещо на Левски, дори Айнтрахт Франкфурт страда", смята Тренчев за победата на "сините" над "орлетата".

Левски Пирин

Тренчев похвали своите момчета

"Ще похваля все пак момчетата. С промените нарушихме ритъма, а трябваше да освежим играта. Ние убихме организацията в играта и можехме да получим още голове. Надявам се да се възстановим за мача в понеделник. Ще се борим занапред да печелим точки. Това беше страхотна възможност за много млади играчи на един хубав стадион да покажат какво могат“, допълни той.

ОЩЕ: Уелтън: Никога няма да е лесно, но ще работим, за да станем шампиони (ВИДЕО)

Според треньора на Пирин Левски гази

„На „Герена“ всички отбори изпитват проблеми. Принуждават те да се прибереш. Трудно е да играеш срещу динамиката на Левски. Спасяванията на Максим Ковальов дадоха една вяра на отбора. Дори топ отбор като ЦСКА 1948 страда тук, макар че успя да измъкне победа, но Левски гази“, каза още наставникът на Пирин.

За съдийските решения и проблемите на "орлетата"

„Опитахме се да играем с трима централни защитници, но не се получи в контролата, която изиграхме в петък. Искахме тук да играем с пет защитници, но не се получава. Не мога да не поздравя момчетата за куража и смелостта, защото бяхме дразнител за Левски", коментира специалистът. Иво Тренчев обърна внимание и на някои съдийски решения, но отсече: "Проблемът ни не е там, а трябва да вдигнем физическата си издръжливост."

ГАЛЕРИЯ: Левски изтърва куп положения, но победи Пирин

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес