Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Треньорът на Ботев Пловдив разкри за сериозен скандал с футболист на тима и заплаши да напусне

29 юли 2024, 13:54 часа • 976 прочитания

Треньорът на Ботев Пловдив Душан Керкез разкри за сериозен скандал свързан с футболист на тима и дори заплаши да напусне. Наставникът сподели, че след загубата от Панатинайкос в първия мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа приятелката на играч на „канарчетата“ е била замерена с домат, докато разхожда кучето си.

По думите на Керкез инцидентът е бил свързан със слабото представяне на въпросния футболист в двубоя с гръцкия гранд. Специалистът бе категоричен, че това е срамно и той застава плътно зад играча си като дори е готов да напусне на момента.

„Това е срамно и недопустимо“

Ботев Пловдив Панатинайкос

„Когато играхме с Панатинайкос, нещо се случи и съм много разочарован. Приятелка на един от моите играчи е разхождала кучето си и някой е хвърлил домат по нея от един ресторант. Това е срамно. Срамно е, че се случва в Пловдив. Заради неговите грешки в мача. Нямаше да говоря за това, може би онзи човек е бил пиян. Но смятам, че хората трябва да разберат, че когато обвиняваме някой, това може да настрои друг човек негативно и той за започне да хвърля домати по този начин. Може да се случи на други хора, може да се случи на жена ми“.

„Знам, че истинските ботевисти не биха направили подобно нещо. Не знам, може да е и фен на друг отбор, но това е факт и за мен подобно нещо не може да се случва в Пловдив. Аз заставам зад моя играч и ако трябва съм готов да си тръгна още днес. Това е недопустимо! Само защото някой е сбъркал в един мач, други хора да замерят жена му с домати. Това е подигравка. Подобно нещо може да се случи само в България и Сърбия. Само в нашите държави. Ние сме селяци всички - и сърби и българи. Искаме в Европа, как да отидем в Европа?“, изригна Душан Керкез след снощния мач с Локомотив Пловдив.

По-рано днес стана ясно, че Ботев Пловдив чака бразилско крило до дни.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес