Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Треньорът на Ботев Пловдив има срок до май, за да заслужи нов договор

19 април 2024, 16:18 часа • 1188 прочитания

Треньорът на Ботев Пловдив Душан Керкез има срок до май, за да заслужи нов договор с клуба. Това разкри спортният директор на „канарчетата“ Артур Платек пред колегите от „Спортал“. Както е известно, настоящият контракт на босненския специалист с пловдивчани изтича през лятото, но двете страни все още не са започнали преговори за неговото подновяване.

Договорът на Керкез зависи от резултатите

Бъдещето на Керкез начело на Ботев ще бъде решено през следващия месец. То зависи и от постигнатите от „канарчетата“ резултати в Първа лига и Купата на България. В момента „жълто-черните“ заемат осмо място във временното класиране в родния елит, но имат реална възможност да влязат в шестицата. Онзи ден пък Ботев удари ЦСКА в първия полуфинал за Купата на България и е на крачка от двубоя за отличието.

Ботев Пловдив ЦСКА

Керкез се представя отлично начело на Ботев

Душан Керкез застана начело на Ботев Пловдив в началото на септември 2023 година. Той замени на поста Станислав Генчев, който бе уволнен само няколко месеца след назначението си. Керкез води „канарчетата“ в общо 25 мача до момента, в които тимът записа 13 победи, 6 равенства и 6 поражения. Головата разлика на отбора под ръководството на 47-годишния босненец е 45:25.

След победата над ЦСКА пък Керкез заяви, че това е най-големият успех в кариерата му.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес