Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След Лудогорец и ЦСКА 1948: Крумовград шокира и неубедителен Левски (ВИДЕО)

18 септември 2023, 22:00 часа
Реклама

Крумовград и Левски завършиха 2:2 в последния двубой от деветия кръг на efbet Лига. Димитър Тонев откри резултата в средата на първото полувреме с помощта на рикошет. Малко по-късно Цунами изравни с глава. До почивката бразилският краен бранител асистира на Рикардиньо, който осъществи пълния обрат.

Четвърт час преди да изтече редовното време Александър Колев възстанови паритета. Така домакините шокираха още един роден гранд, след като по-рано в първенството спечелиха срещу Лудогорец и ЦСКА 1948. Селекцията на Неманя Миланович заема осмото място с 13 точки, докато "сините", които в този мач бяха с резервния си жълт екип, са трети с 16 пункта на сметката си - 1 пред ЦСКА, но на седем от втория Черно море.

В ДРУГ МАЧ: С 2 точни удара: Пирин изненада Хебър и постигна първата си победа за сезона (ВИДЕО)

Тонев откри след рикошет, Цунами изравни

Гостите бяха по-активният отбор на терена. Те обаче не успяха да създадат чисти положения. В 21-вата минута, сякаш от нищото, изстрел от дистанция на Тонев рикошира в Кристиан Димитров и изненада Андреев, за да попадне в мрежата - 1:0. Възпитаниците на Костов отговориха мигновено. Цунами възстанови паритета, засичайки с глава центриране от корнер на Ел Джемили. 

Левски

Рикардиньо изведе гостите напред

В 32-рата минута обратът бе факт. Бразилският централен нападател на столичани Рикардиньо завърши хубаво нападение отляво на своя тим, а асистенцията бе дело на сънародника му Цунами. До края на полувремето състезателите Левски опропастиха няколко възможности. При една от тях директен изстрел на Джемили от фал бе отразен от Янко Георгиев.

ОЩЕ: Пирин сезира БФС за нарушение на Левски, иска служебна загуба за "сините"

Крумовград изравни чрез Алекс Колев

Домакините излязоха доста мобилизирани за втората част. Пламен Андреев трябваше да се намесва при опасен удар на Серкан Юсеин от границата на наказателното поле. Гостите не бяха особено концентрирани в последната фаза от атаките си, за което бяха наказани в 75-ата минута. Колев овладя центриране отдясно, съумя да съхрани топката и матира младия страж на 26-кратния шампион на България.

Веднага след това Уелтън не намира целта от изгодна позиция. До края "сините", които в този мач бяха жълти, не успяха да намерят пътя към вратата на Янко Георгиев - 2:2.

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес