Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Славия разгроми Янтра за Купата и си уреди среща с ЦСКА

23 ноември 2023, 15:56 часа
Реклама

Славия изхвърли Янтра Габрово от турнира за Купата на България. На 1/16-финалите на надпреварата „белите“ победиха втородивизионния си съперник с категоричното 4:1 като гост. По този начин столичани си уредиха среща с ЦСКА на 1/8-финалите на турнира.

Вратар закопа Янтра

Мачът започна по отличен начин за Славия, след като гостите поведоха още в 5-ата минута. Галин Иванов стреля от фаул от около 20 метра и след недобра намеса на стража на Янтра Християн Василев топката влетя в мрежата му. В 21-ата минута домакините от Габрово изравниха. След центриране в наказателното поле на Славия се стигна до разбъркване и Ивайло Михайлов с прецизен удар матира Светослав Вуцов за 1:1.

НА 1/8-ФИНАЛ СМЕ! ЯНТРА - СЛАВИЯ 1:4 | КРАЕН РЕЗУЛТАТ 0:1 Галин Иванов (5) 1:1 Ивайло Михайлов (21) 1:2 Владимир...

Posted by Slavia Sofia on Thursday, November 23, 2023

Десетина минути преди края на редовното време на първата част Славия отново излезе напред в резултата. Християн Василев допусна много груба грешка след удар на Емил Мартинов и топката попадна на крака на Владимир Николов, който от близка дистанция нямаше как да сгреши.

ОЩЕ: "Белите" влизат в ритъм: Славия излъга Ботев Враца за втора поредна победа (ВИДЕО)

Славия приема ЦСКА в следващия кръг

В средата на второто полувреме Славия вкара трети гол. Денислав Александров бе изпуснат от отбраната на Янтра и с майсторски изстрел не остави никакви шансове на вратаря на домакините. Малко преди края на редовното време на срещата „белите“ оформиха крайното 4:1 в своя полза. Този път точен бе Мартин Сораков, който от близко разстояние се разписа.

Славия

В следващия кръг на турнира за Купата на България Славия ще срещне ЦСКА, който преди седмица отстрани Черноморец Балчик. Двубоят ще се играе на стадион „Александър Шаламанов“ в столичния квартал „Овча купел“. Срещата от 1/8-финалите на надпреварата е насрочена за 5 декември, вторник от 17:30 часа.

По-рано днес президентът на Славия Венцеслав Стефанов заяви, че Борислав Михайлов го е предал и допълни, че Гриша Ганчев явно го е ударила амнезията.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес