Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Славия използва вратичка в наредбите на БФС, за да вкара свои фенове на мача с ЦСКА

14 август 2024, 11:10 часа • 718 прочитания

Ръководството на Славия е намерило хитър начин да вкара фенове на тима на трибуните за предстоящия мач с ЦСКА. Както е известно, столичното дерби трябва да се проведе при закрити врата, тъй като „армейците“ изтърпяват наказание „забрана за игра пред публика“ заради нахлуването на фенове на отбора по време на баража за евротурнирите срещу ЦСКА 1948.

Славия обяви, че пуска билети в продажба

Вчера Славия изненадващо обяви, че започва продажбата на билети за 200 свои привърженици за двубоя с ЦСКА. Срещата е насрочена за събота, 17 август от 19:00 часа и ще се проведе на Националния стадион „Васил Левски“, където домакинстват „червените“ докато тече работата по строежа на „Българска армия“.

Славия ЦСКА

Какво пише в наредбата?

Колегите от „Дспорт“ разкриха, че шефовете на Славия се възползват от вратичка в нормативните уредби на БФС, за да вкарат свои фенове на трибуните, въпреки че двубоят трябва да се състои без привърженици.

Според информациите в Алинея 1 на Член 72 от Дисциплинарния правилник на БФС е записано, че при влязло наказание „забрана за игра пред публика“ на стадиона няма право да присъстват никакви фенове.

В Алинея 2 обаче е записано, че забраната не се прилага по отношение на: максимум до 200 души от клуба-гост, които притежават билети за Сектор А, максимум до 20 ВИП гости от всеки от двата клуба, делегациите от максимум 55 човека, журналисти, полицаи, служители на стадиона, до 25 представители на БФС и до 5 представители на БПФЛ. Също така на срещата могат да присъстват и деца до 14 години (придружени от 1 възрастен на всеки 30 деца) от училища и/или футболни академии, поканени на мача безплатно.

Фенове на ЦСКА Тобиас Хайнц

ЦСКА трябва да се съобрази

Това означава, че от ЦСКА ще трябва да се съобразят с наредбата на БФС и да отпуснат 200 билета на феновете на Славия. Те ще бъдат на цена 20 лева и ще са в Сектор А на Националния стадион „Васил Левски“.

Вчера пък Матиас Фаетон пое отговорност за слабите резултати на ЦСКА.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес