Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Скандалът с осветлението: "БФС да си прочете наредбите, "Локомотив" отговаря на изискванията"

21 август 2024, 11:52 часа • 401 прочитания

Бившият кмет на район "Южен" в Пловдив - Костадин Язов, коментира темата с осветлението на стадион "Локомотив" в парк "Лаута". Лицензионната комисия към Българския футболен съюз препоръча на "смърфовете" да играят в светлата част на деня, но според Язов органът към родната централа трябва да си прочете наредбите.

Четат ли от БФС своите наредби?

Костадинов Язов отговаря за инвеститорския контрол по изграждането на трите трибуни на стадиона от страна на възложителя Община Пловдив и е отлично запознат с всички параметри, пишат колегите от Plovdiv24.bg. "Как така Лицензионната комисия установи "недостатъчно осветление на тъчлинията", след като самата тя е издала наредбата за лицензирането на осветления на стадионите?", попита Язов реторично пред пловдивската медия.

ВАР-ът на Actualno

Разяснение за изискванията за осветлението

"Аз съм категоричен, че при нас са спазени параметрите за осветеност в тъмните зони на терена. Нека от комисията прочетат какво са написали самите те и ако трябва - да си променят наредбите, а не да говорят наизуст", заяви допълни той и уточни, че по наредба минималното изискване за осветеност на тъмните зони на терена (на 0 градуса, на земята по тъчлинията) е 300 лукса. Протоколното замерване на стадион "Локомотив" е извършено на 20 февруари и в този периметър е било 685 лукса.

"Хоризонталната осветеност на височина е била от 1212 до 873 лукса. Когато бе извършено това измерване над Трибуна Спортклуб имаше скеле, което засенчваше даже по-голяма част от терена, отколкото в момента", разясни Костадин Язов.

ОЩЕ: БФС "одруса" Левски с почти 30 000 лева и наказа треньор на "сините" за 3 мача

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес