Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Селекционерът на Беларус се изказа ласкаво за България и Илиан Илиев

02 септември 2024, 15:03 часа • 523 прочитания

Селекционерът на Беларус Карлос Алос се изказа ласкаво по адрес на националния отбор по футбол на България преди двубоите между двата тима от група С3 на Лига нациите. Специалистът отбеляза подема на "лъвовете" под ръководството на Илиан Илиев

"С новия треньор България подобри резултатите си"

"Групата е равностойна, но всеки от тимовете си има свой стил на работа и ние се подготвяме както на теория, така и на практика. Отборът на България е много опитен и съществено подобри резултатите си след смяната на старши треньора. Срещата ни с тях ще бъде първа в групата и е много важно да я проведем успешно, за да дадем нашия тон в групата. Тимът на Люксембург се опитва да играе бързо, атакуващо, а имат и няколко креативни индивидуалности на европейско ниво. Смятам Северна Ирландия за типичния британски представител, който предпочита директен футбол, контактен, търсещ единоборствата. Но всичко е в нашите ръце", заяви Алос.

ОЩЕ: Илиан Илиев преди Лигата на нациите: Надяваме се на успешен старт, но няма да е лесно

ВАР-ът на Actualno

"Моето мнение е, че в първата среща не е толкова важно кой е съперник, а как ние ще изглеждаме като домакини, макар и това да е номинално предвид мача в Унгария. За съжаление отново сме там, без публика, но пък е по-добре така, отколкото да почваме като гости пред пълни трибуни с настроени против нас фенове", отговори той на въпрос за България. Двата отбора ще се срещнат на 5-и септември от 21:45 часа на стадион "ЗТЕ Арена"

В състава, който селекционерът обяви, преобладават играещите зад граница национали. Петима от избраниците му са от местния шампион Динамо (Минск), който беше отстранен в европейските турнири от българския Лудогорец (Разград).

ОЩЕ: Викнаха по трима от Левски и ЦСКА при младежите, Славия е с цели шестима играчи

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес