Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Президентът на Професионалната футболна лига обвини БФС във "финансов рекет"

23 октомври 2024, 11:14 часа • 446 прочитания

Президентът на Професионалната футболна лига Атанас Караиванов излезе с остра позиция срещу Българския футболен съюз, в която обвинява футболната централа във "финансов рекет". Поводът са наложените глоби от Дисциплинарната комисия, които Левски и ЦСКА ще трябва да платят след Вечното дерби.

Атанас Караиванов атакува БФС заради Левски - ЦСКА

БФС ще прибере над 16 000 лева от ЦСКА и Левски след дербито на Националния стадион "Васил Левски", което ще се запомни като едно от най-мирните в цялата история на съперничеството. Феновете на двата клуба се въздържаха от използването на бомби и ракети, каквито имаше в предишните мачове.

Глобите в българския футбол - несъразмерни с приходите на клубовете от БФС

Караиванов смята, че тези глоби са "чист рекет по измислени правила". И призова БФС да съобрази размера на глобите с размера на приходите, които футболната централа осигурява на клубовете. Темата бе коментирана преди време и от Велислав Вуцов, който попиля БФС (ВИДЕО) от критики.

Атанас Караиванов

Ето какво написа Атанас Караиванов във Фейсбук: 

"След безупречното поведение на феновете на дербито “Левски” - ЦСКА наложената от Дисциплинарната комисия на БФС обща глоба от 16 900 лева на двата клуба си е чист рекет по измислени правила. Колко пари е осигурил като възнаграждение за дербито на “сини” и “червени” БФС, за да си позволи да налага санкции с подобен размер?

Мирното и почти образцово протичане на този двубой е заслуга на клубовете, органите на реда и организираните фенклубове. И вместо да получат поощрение и подкрепа за усилията, последва пореден финансов рекет.

Крайно време е глобите и съдийските такси да са съобразени с приходите, които БФС осигурява на клубовете. Отборите от Първа лига плащат за съдийски такси и глоби над 2 600 000 лева, добавете към тях комисионата на БФС от над 700 000 лева за тв права - над 3,3 милиона лева. Бъркането в джоба на отборите в турнира за купата на България и Втора лига е само лек "бонус".

ОЩЕ: Бивш шеф на БФС посочи какво не е наред с българския футбол и призова за реформи

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес