Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пореден проблем на „Колежа“: Анексът за козирката и фасадата отново не бе подписан

16 май 2023, 17:06 часа • 3051 прочитания

Завършването на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив продължава да бъде доста проблематично. Съоръжението бе открито в края на април, когато на Ботев гостува Левски. Стадионът има лиценз да приема футболни срещи, но все още не е окончателно завършен, тъй като трябва да се покрие изцяло с козирка и да се завърши фасадата.

За да се случи това, трябваше да бъде подписан специален анекс към договора за строителство с фирмата-изпълнител. Този контракт обаче за пореден път не е бил парафиран и днес. За това алармира шефът на фирмата Илиян Филипов. Той е категоричен, че без подпис не може да започне работа по козирката, както и да се приключи фасадата.

Уважаеми ботевиси, На 29 април 2023 г. Ботев се завърна в своя дом стадион "Христо Ботев". След близо 10 годишно чакане...

Posted by PIMK on Tuesday, May 16, 2023

По думите му анексът е многократно коригиран, но той е бил съгласен с всяка промяна и е готов да подпише, както и да инвестира собствени средства в размер на 17,2 милиона лева, които да му бъдат върнати от Община Пловдив до 2025-та. Този анекс обаче така и не е одобрен и поради тази причина работата по козирката и фасадата е стопирана.

Днес пък стана ясно, че Ботев Пловдив има сериозен интерес към треньора на Локомотив София Станислав Генчев.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес