Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Помощник на Ел Маестро посочи основния проблем на ЦСКА (ВИДЕО)

31 август 2023, 18:53 часа • 2042 прочитания

Един от помощниците на Нестор Ел Маестро в ЦСКААлександър Гицов, разкри какъв е основният проблем на „червените“. Както е известно тимът не се представя на много високо ниво в последните си мачове, като под ръководството на сърбина с британски паспорт „червените“ записаха една победа, две равенства и две загуби във всички турнири. Единственият успех дойде в гостуването на Ботев Враца.

Според Гицов основният проблем на ЦСКА е психологически. Той идва от факта, че през миналия сезон „армейците“ бяха много близо до титлата в Първа лига, но в крайна сметка Лудогорец спечели отличието със само една точка преднина. Младият специалист също така изтъкна, че футболистите на „червените“ трябва да започнат да играят доминиращ футбол, а не да се страхува и съобразява със съперниците си.

„Основният проблем е психологически“

„Основният ни проблем е чисто психологически от това, което отборът е преживял през последния сезон след изпуснатата дузпа и загубената титла. Смятам, че това е бреме, което все още се усеща в съблекалнята и тежи на отбора. Това разочарование ще отнеме още време, за да го преодолеем“.

„ЦСКА трябва да играе доминиращ футбол, да има контрол върху случващото се на терена през всичките 90 минути. ЦСКА не трябва да се страхува от никого и да не се съобразява с никого. Смятам, че качеството е налично. Както всеки треньор, който влиза малко след началото на сезона, ще отнеме някакво време, за да се разбере коя е най-удачната позиция за всеки един играч. Потенциалът е наличен и ние като треньори няма от какво да се оплачем“.

ЦСКА

„Последните два мача срещу Ботев Враца и Черно море бяха крачка напред в развитието, въпреки че резултатът с Черно море не е този, който искаме. Ако погледнем статистически данни, трябваше да спечелим този мач. Създадохме повече положения. Основното, което е най-важното за ЦСКА е да създава повече голови положения“, обясни Гицов.

Днес пък бившия защитник на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла изрази съмнения, че ръководството реди състава на Нестор Ел Маестро.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес