Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Подозират седем мача от "А" група за уредени

04 юни 2014, 09:54 часа • 6224 прочитания

Български отбори са замесени в общо 13 срещи, за които има съмнения, че са уредени. От тях седем са от "А" група, а шест са приятелски срещи. Това стана ясно от доклада, който "Федербет" (Организацията на собствениците на казина и букмейкърски къщи в Европа) изпрати до Европейския парламент. В него се съобщава за над 110 уредени мачове на Стария континент през сезон 2013/14.

В световен мащаб залаганията са за около 500-700 милиарда евро годишно. От тях 10% е делът на уговорените мачове.

"Федербет" разкрива както мачовете, които са били уредени, така и залозите, които са направени на тях. На една от българските срещи има огромен брой залози за точен резултат, докато се провежда. Това е бургаското дерби между Черноморец и Нефтохимик, като мнозинството от заложилите са спечелили от точен резултат 4:0.

Двата споменати мача на ЦСКА са домакинствата на Нефтохимик (4:0) и Любимец (7:0) през лятото и есента на 2013-а, като залозите са за победа на "червените" с хендикап и оувър.

Повече от половината приятелски срещи, които "Федербет" оповести, са с участието на български тимове. Голям принос за това има турнето на Локомотив (ПЛовдив) в Испания през зимата, предизвикало сериозни съмнения още по време на провеждането му. Фигурират още контроли на Ботев (Пд), Локомотив (Сф) и Левски.

Куриозното е, че там е намерил място и приятелският двубой Левски - Лацио (3:2), с който бе отбелязан вековният юбилей на "синия" клуб.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес