Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Победа с горчив привкус: ЦСКА надви Ботев Враца, но даде 3 свидни жертви

24 октомври 2024, 19:30 часа • 673 прочитания

Българският гранд ЦСКА се завърна към победите след три мача без успех, надделявайки над отбора на Ботев Враца с 2:0 като домакин в среща от 13-ия кръг на Първа лига. Успехът обаче остави горчив привкус на наставника Александър Томаш, който извърши общо три принудителни смени в мача.

ЦСКА победи Ботев Враца, трима от "червените" се контузиха

Още в седмата минута Томаш бе принуден да замени титулярния си страж Густаво Бусато, който получи тежък удар в главата при единоборство с противников футболист. Стражът бе изнесен на носилка и откаран с линейка, а на негово място се появи Иван Дюлгеров.

Густаво Бусато

Бусато, Локило и Пинто бяха принудително заменени

След половин час игра ЦСКА даде още една жертва - Джейсън Локило се контузи и бе принудително заменен от Иван Турицов. Малко преди почивката "червените" поведоха в резултата с гол на Годуин Коялипу, който се възползва от асистенция на Станислав Шопов.

В началото на второто полувреме Томаш извърши трета принудителна смяна, след като Мика Пинто получи травма, а на негово място се появи Християн Петров. В следващите минути Ботев опита да промени нещо в играта си с няколко тактически промени, но нищо не даде резултат.

В 80-ата минута ЦСКА си подпечата успеха с втори гол на Матиас Фаетон. Така ЦСКА постигна четвъртата си победа от началото на сезона и се изкачи до 11-о място с актив от 13 точки - на 18 точки зад лидера Лудогорец, който е с мач по-малко. Ботев Враца пък остава на 15-о място с 9 точки.

Още спортни новини четете в Actualno.com!

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес