Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пирин уби надеждите на Славия за първа победа от средата на юли насам (ВИДЕО)

02 октомври 2023, 19:58 часа • 1731 прочитания

Славия бе много близо до победата в двубоя си от 12-ия кръг на Първа лига срещу Пирин Благоевград, но попадение в края лиши „белите“ от първи успех в шампионата от средата на юли насам. Срещата между двата тима завърши при резултат 1:1 като по този начин гостите от София поне сложиха край на негативната си серия от седем поредни загуби.

Славия изпусна златен шанс

Славия поведе още в 13-ата минута на стадион „Христо Ботев“. Сибири Кейта проби много добре в половината на Пирин и с мощен удар матира стража на Пирин – Максим Ковальов. В следващите минути по-интересните положения липсваха и двата тима рядко създаваха опасност пред вратата на съперника. В 81-ата минута все пак Пирин изравни. Андрей Йорданов с глава се разписа след центриране от корнер и донесе точката на „орлетата“.

Пирин достигна до равенство със Славия. "Орлетата" и "белите" направиха 1:1 на стадион "Христо Ботев". Столичният тим...

Posted by Пирин Благоевград/Pirin Blagoevgrad on Monday, October 2, 2023

Кризата в Славия се задълбочава

Равенството пък задълбочи кризата в Славия. „Белите“ се намират на предпоследна позиция в Първа лига с едва 5 точки в актива си от 11 срещи – те имат една победа, две равенства и 8 загуби. Последен е Етър Велико Търново с 4 точки. Пирин пък е на 12-то място с 11 точки в актива си от 12 двубоя в елита.

Двубоят с Пирин бе трети за новия наставник на Славия.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес