Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Официално: Левски финтира с избора си на нов вратар (СНИМКА)

28 юни 2024, 13:14 часа

Левски официално осъществи дългоочаквания трансфер на нов вратар в своите редици. "Сините" подписаха с 27-годишния хърватски страж Матей Маркович. Договорът на футболиста е за следващите три сезона до лятото на 2027 година. Той пристига на "Герена" от изпадналия от хърватския елит НК Рудеш.

Реклама

Матей Маркович е новият вратар на Левски

Така ръководството на столичния гранд финтира медиите, защото в началото на деня се появи информация, според която друг хърватски вратар ще акостира на стадион "Георги Аспарухов". И двамата обаче отговаряха на търсения от Станислав Генчев профил - опитен състезател, който да помага на младите Пламен Андреев и Иван Андонов.

Матей Маркович

Кой е Матей Маркович?

Маркович е роден на 22 юли 1996 година в Загреб (Хърватия). Започва тренировки в Детско-юношеската школа на хърватския Дубрава, след което преминава през Академиите на Текстилац (Равнице), Радник Сесвете, Кроация Сесвете и Загреб, с който подписва и първия си професионален договор през 2013 година.

ОЩЕ: Част от протестиращите срещу Сираков получиха забрана за посещение на мачове (ВИДЕО)

Новият страж на Левски не обича да се застоява в един клуб

През лятото на 2015-а преминава в друг хърватски клуб Рудеш. Година по-късно подсилва ХАСК (Загреб), с чийто екип изиграва 13 мача. През лятото на 2017-а става част от босненския Челик (Зеница), където записва 19 срещи. По-късно защитава цветовете на друг местен тим ФК Крупа.

ВАР-ът на Actualno

Маркович е шампион на Босна и Херцеговина

През юли 2019 година преминава във ФК Сараево, с който печели шампионската титла на страната, а през лятото на 2020-а е трансфериран в словашкия Земплин (Михаловце), където изиграва 25 мача. От началото на 2022-ра е част от гръцкия Левадиакос, с чийто екип има 29 сблъсъка и печели шампионската титла на местната втора дивизия и промоция в елита.

През лятото на 2023 година се завръща в Хърватия, за да може отново да защитава цветовете на Рудеш, изигравайки 25 мача, в два от които не допуска гол.

ОЩЕ: Любимецът на левскарите, преминал в Черно море, пак ляга под ножа?

Матей Маркович

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес