Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нов при „армейците“: Идването в ЦСКА бе важно решение за кариерата ми (ВИДЕО)

19 септември 2024, 11:23 часа • 549 прочитания

Едно от новите попълнения на ЦСКА Зюмюр Бютучи заяви, че идването му при „армейците“ е било много важно решение в неговата кариера. Националът на Косово говори пред клубната телевизия на „червените“ като разкри, че се е посъветвал с Делова, Хайнц и Линдсет преди да подпише с българския гранд.

Крилото допълни, че ЦСКА разполага с добър треньор и добри футболисти и може да се бори за нещо през този сезон. Бютучи бе категоричен, че единственият начин отборът да излезе от кризата, в която се намира от началото на кампанията е само и единствено с много работа.

Бютучи се посъветвал с трима от ЦСКА преди да подпише с тима

🔥Определя себе си като луд на терена и много спокоен в живота. Често съотборниците му не вярват как може да има такава разлика между футболиста Зюмюр Бютучи и човека Зюм. Той обаче живее с футбола и е готов на всичко, за да дава най-доброто от себе си за отборите, в които е играл. ❤️Сега на дневен ред е ЦСКА - “най-големият клуб в България в исторически план, който пак трябва да бъде най-добрият отбор на терена”, казва Зюмюр. И е категоричен, че с психика и много работа този тим с тези треньори може да постигне “страхотни неща”. 🎥Как е взел решение да се присъедини към ЦСКА; помага ли му международният опит да се установи по-лесно; какво му е направило най-силно впечатление в дебюта му; кои са най-силните му качества - тези и още въпроси гледайте в интервюто на Бютучи за клубната медия.

Posted by CSKA Sofia FC on Thursday, September 19, 2024

„Разполагаме с добър отбор. Треньорите се отнасят еднакво към всички и помагат на всеки да се учи, да се впише в схемата възможно най-бързо. Опитваме се да повишим сплотеността и да се чувстваме като семейство, защото това е много важно, ако искаш да си успешен. Тук е много различно. Всяка страна има собствен стил, хората са специфични, но в същото време заради опита ми с националния отбор на Косово усещам и общи неща с България“.

„Усетих голямото желание на клуба да ме привлече. Преговорите продължиха дълго, но в крайна сметка желанията ни съвпаднаха. Проведох сериозен разговор и с треньора. Всичко това ме накара да се почувствам уверен, че можем да постигнем успехи заедно. Това бе важно решение в кариерата ми. Предварително бях говорил с Делова, Хайнц и Линдсет, които познавам заради връзката ми с Норвегия. Те бяха много положително настроени“.

ОЩЕ: Учителят се завърна! Времето за игрички в ЦСКА изтече

„На прав път сме“

ЦСКА

„Хубаво е, че спечелихме трите точки. Теренът беше много труден за игра, но най-важното е, че победихме. Нашите фенове бяха страхотни. Целият сектор беше пълен. Разбрах, че това е бил първият мач с фенове този сезон. Бяха невероятни и се надявам, че ще продължат да ни подкрепят във всеки мач, защото това ни помага много. Имам усещане, че тук ще постигнем страхотни неща“.

„На терена съм малко луд. Извън него съм много спокоен, така че всеки си мисли, че няма как да съм толкова луд. Искам да използвам максимално уменията си – да дриблирам, да центрирам, да бия удари. Напълно съм убеден, че ще помогна на отбора. Знам, че вече съм част от най-големия клуб в България. Искаме винаги да бъдем на високо ниво“.

„Знам, че тимът е имал трудно начало на сезона, но сега имаме нови треньори и нови попълнения. На прав път сме и искаме да докажем, че наистина сме най-добрият отбор. Начинът да излезеш от такава ситуация е да си силен психически и да работиш здраво. Това е урокът, който научих в моята кариера дотук – това е единственият изход от трудностите“, каза Бютучи.

Вчера пък ново попълнение на ЦСКА заяви, че иска да участва в Шампионска лига с "червените".

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес