Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"На Славия никой не е дал 1.40 лева – ни кмет, ни поп, ни цар!"

08 октомври 2024, 17:59 часа • 555 прочитания

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира решението на Българския футболен съюз професионалният футбол да се отдели от родната централа. Властимащият в столичния клуб отбеляза, че няма как всичко да се случи по план, ако няма подкрепа от държавата.

Венци Стефанов: Дано Лигата не е мащеха за отборите

"Даже късно се случва това. Иначе от 20 години се говори, а и сегашният шеф на БФС Георги Иванов го обяви като своя цел още при избирането си на поста през месец март. Но ако искаме работещ проект, трябва да се обединим. Но очаквам още на първите срещи проблеми – всеки да дърпа чергата към себе си. Очаквам да се случи, защото някои клубове ще искат да се покажат кой е по-по-най. Надявам се, че няма да има сирачета, а Лигата да бъде майка за едни, а мащеха – за други", заяви Стефанов относно отделянето на Профилигата от БФС.

ВАР-ът на Actualno

За Славия един лев не са дали

След това даде за пример първенствата в съседни на България страни, в които отборите са по-добре обезпечени от ТВ правата. В сравнение с тях родните клубове "прибират трохи", смята президентът на "белите", който засегна темата за подкрепата от държавата. “Виждате терените в Пазарджик и Враца. Какво пречи на кметовете на тези градове, както имат бюджети за облагородяване на средата, така да добавят и средства за терените. На Славия например никой не е дал 1.40 лева – ни кмет, ни поп, ни цар“, завърши в типичния си стил Венци Стефанов.

ОЩЕ: Actualno пита, БФС отговаря: Следваме ли нечий модел за отделянето на професионалния футбол?

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес