Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Медиите на Острова разкритикуваха терена в Пловдив: Приличаше на игрище за ръгби

09 септември 2024, 14:30 часа • 1056 прочитания

Британското издание BBC излезе с остра позиция относно терена на стадион "Христо Ботев" в Пловдив, където вчера се срещнаха националните отбори на България и Северна Ирландия за мача им от Лигата на нациите. Българските "лъвове" успяха да грабнат трите точки след гол на Кирил Десподов, осигурил победата с 1:0.

От BBC критикуваха остро състоянието на терена в Пловдив

Журналистът на BBC Анди Грей написа следното за състоянието на тревната настилка на "Колежа": "Задушаващата жега в Пловдив не беше единственият проблем за Северна Ирландия. Настилката на стадион "Христо Ботев" приличаше повече на края на мач по ръгби, отколкото на международно футболно игрище. Беше на дупки в ранните етапи на играта, а играчите се бореха да изпълняват пасове и да изнасят топката напред. С напредването на мача ставаше още по-лошо, тъй като на повърхността се събираше трева."

И треньорът на ирландците се оплака от тревната настилка

Селекционерът на Северна Ирландия Майкъл О'Нийл също се оплака от състоянието на терена, който през последните няколко седмици бе ремонтиран, за да може да е готов за мача на националите ни. 55-годишният специалист смята, че лошото състояние на тревната настилка е затруднило играчите и е повлияло върху качеството на играта.

Всички тези оплаквания идват на фона на изказването на президента на БФС – Георги Иванов, преди срещата, в което той заяви следното, че теренът е перфектен. Малко след края на мача пък фенове на Северна Ирландия са пострадали след нападение на родни привърженици.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес