Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лудогорец пропусна дузпа и се размина с голяма и важна победа в Европа

03 октомври 2024, 23:56 часа • 918 прочитания

13-кратният пореден шампион на България Лудогорец не успя да победи Виктория Пилзен след равенство 0:0 като гост в мач от втория кръг на основната схема на Лига Европа. Разградчани имаха дузпа, но Якуб Пьотровски пропусна от бялата точка, докато домакините могат да съжаляват за удар в гредата.

Лудогорец и Виктория Пилзен завършиха наравно

След като загуби от Славия Прага на старта в Лига Европа, Лудогорец отново се изправи срещу чешки тим - този път като гост. Пилзен имаше леко предимство през първото полувреме, но генерално играта на терена бе изравнена. А в началото на втората част Лудогорец получи шанс да излезе напред в резултата.

Якуб Пьотровски изпусна дузпа

В 52-ата минута Лудогорец получи дузпа, която бе отсъдена след повторен преглед със системата ВАР. Якуб Пьотровски се нагърби с отговорността, но стражът Мартин Йедличка успя да извади удара му. Впоследствие в 73-ата минута Даниел Вашулин стреля опасно към вратата на Лудогорец, но уцели греда.

В добавеното продължение на мача Виктория Пилзен имаше още една възможност да вкара, но отново не се възползва. Така двата тима си поделиха по една точка, като за Лудогорец тя е първа в актива през този сезон, а Пилзен вече има два пункта, след като завърши наравно и в първия си мач.

Лудогорец може да съжалява, че не взе трите точки, тъй като те щяха да поставят отбора в добра позиция да се бори за продължаване напред отвъд основната схема. По предварителни прогнози се смята, че на Лудогорец ще са нужни поне 9 точки, за да прескочи основната схема. Тимът има 1 пункт и още шест мача пред себе си.

ОЩЕ: Бивш треньор на Лудогорец каза своята истина за Кирил Домусчиев и футболния му проект

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес