Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лудогорец обърна Арда и спечели ценни три точки преди Вечното дерби (ВИДЕО)

14 април 2023, 20:02 часа • 2598 прочитания

Лудогорец спечели много ценни три точки преди Вечното дерби между ЦСКА и Левски. Разградчани надделяха с 2:1 като гост срещу Арда в двубой от 26-ия кръг на efbet Лига. Радослав Цонев откри резултата от пряк свободен удар. Игор Тиаго обаче блесна с две попадения в заключителните моменти на сблъсъка и донесе успеха за българския шампион.

По-рано: Шоу с марка "Чочев": ЦСКА 1948 постигна комфортен успех над Септември (ВИДЕО)

Мачът на "Арена Арда" бе наблюдаван от националния селекционер Младен Кръстаич, който преди няколко дни беше призован от домакините да посети тяхна среща на живо в Кърджали. През първата част зрителите по трибуните станаха свидетели на доста груба игра от страна и на двата отбора. Броени секунди след началото Сако получи жълт картон за фал срещу Делев. В 8-ата минута Групер се контузи и бе заменен от Пипа. В средата на полувремето Фон Витри за малко да реализира от много сериозна дистанция.

ОЩЕ: Кръстаич отговори на Арда: Не нахлувайте в личния ми живот

Спас Делев нацели напречната греда малко преди почивката. Стражът на домакините Господинов напусна принудително, тъй като състоянието му се влоши вследствие на сблъсък със съотборника му Лозев по-рано. В добавеното време на първата част бившият играч на Левски Радослав Цонев прониза Падт от пряк свободен удар и даде аванс на кърджалийци.

Публикувахте от ПФК Арда / PFC Arda в Петък, 14 април 2023 г.

След подновяването на играта гостите се активизираха. Фон Витри и Делев, с акробатично изпълнение, тестваха уменията на резервния вратар Симеонов, но без успех. Опит за центриране на Десподов от корнер пък кацна върху гредата. Натискът на Лудогорец все пак даде резултат в 77-ата минута, когато Тиаго изравни. Бразилският таран се разписа и секунди преди изтичането на редовното време за пълния обрат в мача.

След успеха си възпитаниците на Ивайло Петев се намират на точка зад лидера ЦСКА. В понеделник "червените" се изправят срещу Левски, а Вечното дерби сякаш ще изиграе ключова роля за хода на шампионата. Арда пък остана на 9-ото място с 36 пункта.

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес