Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Левски представи третото си ново попълнение, уругвайски защитник парафира със „сините“

01 февруари 2024, 16:19 часа • 1718 прочитания

Левски представи официално третото си ново попълнение през зимния трансферен прозорец. Става въпрос за уругвайския централен защитник Хоакин Фернандес Пертусо. Бранителят трябваше да пристигне в София преди няколко дни, но чакаше да му бъдат издадени документи, с които да получи работна виза и нас и затова сделката се забави.

Хоакин Фернандес се обвърза дългосрочно със „сините“

25-годишният Хоакин Фернандес пристига в Левски без пари, тъй като е свободен агент. Той премина всички задължителни медицински прегледи и фитнес тестове преди да подпише своя договор със столичани. Контрактът на централния защитник е за срок от година и половина като се говори, че в него има клауза за удължаването му с още един сезон.

✍️ „ПФК Левски“ подписа договор със защитника Хоакин Фернандес. ⏳ Контрактът с уругвайския футболист, е за срок от...

Posted by ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI on Thursday, February 1, 2024

Кариерата на Хоакин Фернандес Пертусо

Хоакин Фернандес Пертусо е роден на 22.01.1999 година в Роча, Уругвай. Той е юноша е на местния Ривър Плейт Монтевидео, с който подписва първия си професионален договор през лятото на 2018-та. С екипа на родния си клуб изиграва 25 мача.

През лятото на 2020 година преминава в нидерландския Херневеен, а в началото на 2021-та е преотстъпен на уругвайския Монтевидео Сити, където записва 14 мача. В началото на 2022 г. е преотстъпен на друг уругвайски клуб – Атенас, изигравайки 20 мача.

В началото на 2023-та преминава в пореден клуб от южноамериканската страна - Бостън Ривър, където изиграва едва 2 мача. През лятото на 2023 година се завръща в Атенас като записва 15 мача с 1 гол.

По-рано днес патил си от Сираков изригна срещу мажоритарния собственик на Левски и го нарече "грандоман".

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес